Comunitat Valenciana

Ajuntament d'Alacant demana més de quatre anys per a Castedo i Alperi per presumptament arreglar el PGOU

  • L'acusació particular exercida per l'actual Ajuntament d'Alacant en la branca del cas Brugal relativa a la presumpta manya del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) sol·licita penes de quatre anys i mig de presó per a l'exalcalde del PP, Luis Díaz Alperi, i quatre anys i nou mesos per a la seua successora, la també 'popular' Sonia Castedo. Així mateix, sol·licita més d'1,3 milions d'euros de multa per a Alperi i 780.000 euros per a Castedo.
Alperi i Castedo en imatges d'arxiu
Alperi i Castedo en imatges d'arxiu
EUROPA PRESS
Alperi i Castedo en imatges d'arxiu

En el seu escrit de qualificació provisional, l'Ajuntament d'Alacant sol·licita cinc anys i tres mesos de presó i 63 milions d'euros de multa per a l'empresari de la construcció Enrique Ortiz, a qui acusa dels delictes de corrupció d'autoritats o funcionaris, aprofitament de secrets i tràfic d'influències.

Als exalcaldes, els acusa dels delictes de suborn, revelació de secrets, tràfic d'influències i, en el cas de Castedo, a més, tràfic d'influències en concurs amb prevaricació.

L'Ajuntament demana penes per a altres cinc acusats, entre els quals es troben el germà de l'exalcaldessa, José Luis Castedo, per a qui demanen quatre anys i nou mesos de presó per suborn, revelació de secrets i tràfic d'influències.

Així mateix, l'advocat Francisco Gutiérrez s'enfronta a les mateixes penes que el germà de Castedo, de qui era soci en el bufet d'advocats Salvetti; mentre que per al germà del constructor, Virgilio Ortiz, i altres tres acusats demanen penes d'entre any i mig i dos anys de presó i multes d'entre 116.000 i 243.000 euros.

A més, l'Ajuntament sol·licita una indemnització d'1,3 milions d'euros a pagar pels acusats en concepte de les despeses efectuades per la tramitació del PGOU.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento