Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la sala ha acordat la llibertat de l'investigat després de desestimar el recurs de la Fiscalia contra la interlocutòria del jutjat d'Instrucció 5, que el passat 31 de juliol va acordar la llibertat provisional de Díaz sota fiança de 20.000 euros.

El jutjat instructor va imposar altres mesures cautelars per a l'investigat que encara es mantenen: retirada de passaport, prohibició d'eixir del territori nacional i obligació de compareixença periòdica davant el jutjat.

Díaz va ser detingut el 9 de juny de 2017 després que els agents presumptament localitzaren en el seu ordinador pornografia infantil i imatges pedòfiles d'"extrema duresa" que suposadament compartia en la xarxa, segons va informar en el seu moment la Direcció general de Policia. En les seues converses amb suposats pedòfils assegurava haver comès abusos a menors.

En fer-se pública aquesta informació, la comissió executiva nacional de Joves Socialistes del País Valencià va decidir suspendre-li de militància. Alejandro Díaz havia sigut triat, abans de la seua detenció, president del Consell de la Joventut d'Elx.

Consulta aquí más noticias de Alacant.