Comunitat Valenciana

Abogados Cristianos demana a la Justícia que prohibisca a l'Ajuntament de Castelló derrocar la Creu del Ribalta

  • L'Asociación Española de Abogados Cristianos (AEAC) ha demanat al Jutjat dels Contenciós Administratiu de Castelló que prohibisca a l'Ajuntament de Castelló derrocar la Creu de Ribalta per a "evitar així que es repetisca el succeït a Callosa de Segura" (Alacant).

Aquesta decisió arriba el dia en què "el consistori de la ciutat ha aprovat en ple extraordinari els pressupostos de la ciutat que contemplen una partida de més de 200.000 euros per a la reforma d'espais urbans, entre els quals es troba, l'enderrocament de la Creu del Parc Ribalta", segons ha apuntat l'associació en un comunicat.

Abogados Cristianos ha sol·licitat al jutjat que prenga mesures cautelars per a preservar el monument fins que es resolguen els procediments judicials pendents.

La presidenta de l'AEAC, Polonia Castellanos, ha insistit en la importància que "la justícia arribe a temps i no passe com a Callosa, que després d'iniciar l'enderrocament del monument, el TSJCV ho paralitza, per a posteriorment canviar d'opinió".

Així, espera que amb la Creu del Ribalta de Castelló "el Tribunal actue d'una altra manera i no permeta destruir el monument per a després, arribat el cas, tornar a reconstruir-ho en el seu lloc d'origen". Així mateix, ha recordat que "la Creu de Ribalta no té cap inscripció i, per tant, es tracta únicament d'un símbol religiós que no incompleix la Llei de Memòria Històrica".

També ha destacat que "hi ha sentències d'altres Tribunals Superiors de Justícia en eixe mateix sentit", per tant, confia que "en aquesta ocasió no es cometa l'atropellament que s'ha produït a Callosa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento