Comunitat Valenciana

Compromís portarà a Fiscalia un metge d'Alacant per derivar pacients a una clínica privada i facturar 7,2 milions

  • ALACANT, 6 (EUROPA PRESS)
Katia, Marian Campello i Fran Ferri
Katia, Marian Campello i Fran Ferri
Europa Press
Katia, Marian Campello i Fran Ferri

Compromís portarà a Fiscalia les derivacions realitzades per l'excap de Neuroradiologia Intervencionista de l'Hospital General d'Alacant, entre 2006 i 2013, per a operar pacients de malformació arterio-venosa cerebral en un centre privat, Medimar, dins del pla de xoc sanitari per a reduir llistes d'espera. El cost de les intervencions el va facturar l'empresa de la filla del facultatiu per 7,2 milions d'euros.

El síndic de la coalició a les Corts, Fran Ferri, i la diputada autonòmica per Alacant Marian Campello han exposat en roda de premsa la situació de fins a 86 malalts als quals es va practicar 1.246 intervencions en total, en ocasions injustificadament. Així, han detallat que el cost de les operació s'abonava a l'empresa Dagda Platinum, de la qual era apoderada la filla del cap de servici.

"Va trobar la manera de derivar-se pacients de la pública a la privada i d'operar-los injustificadament les vegades que fera falta i que la seua filla cobrara per eixes operacions", ha exposat Campello.

A més, han precisat que el metge mancava de la pertinent convalidació per a treballar en la sanitat pública i privada, però que va aconseguir evadir els mecanismes de control.

El 2012, se li va obrir un expedient disciplinari, pel qual està inhabilitat per a treballar en la sanitat pública i a hores d'ara treballa a l'estranger.

'EMBOLITZACIÓ'

En eixe sentit, al costat d'una de les pacients que va alertar de la situació, Katia, present en la roda de premsa, els responsables polítics han explicat que la malformació arterio-venosa cerebral consisteix en una atomització de vasos sanguinis en el cervell i que per a reduir eixa acumulació i poder acudir a una cirurgia, s'aplica un mètode d'"embolització" pel qual, mitjançant una cola sanitària -'Histoacryl'-, es reduïx eixa malformació.

Amb eixe mètode es va actuar sobre 86 pacients, alguns derivats des d'hospitals com ara Elda, Elx, Sant Joan d'Alacant o Oriola. Alguns d'eixos pacients es van sotmetre suposadament a 66 'embolitzacions'. No obstant això, i segons informes dels col·legis de metges, no és aconsellable realitzar més de sis i que la mitjana sobre un únic pacient és de només tres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento