Comunitat Valenciana

Puig rebutja "més paraules" reclama al Govern "fets" que facen realitat el Corredor Mediterrani

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha sostingut que si la Comunitat Valenciana haguera tingut les inversions "adequades", el creixement econòmic en 2017 haguera sigut de "mig punt o un punt més". Encara així, ha sostingut que va ser l'economia que "més va créixer" l'any passat i, per açò, ha rebutjat "més paraules" sobre el Corredor Mediterrani i ha exigit "fets".
Ximo Puig
Ximo Puig
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig

"Estem ben proveïts de promeses i sabem que és una qüestió que ningú pot obviar. Però sempre he dit que he trobat més comprensió respecte al Corredor Mediterrani a Brussel·les que a Madrid", ha criticat.

Puig, que ha visitat una empresa de base tecnològica en el polígon de las Atalayas a Alacant, s'ha referit així a la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, qui des de València, aquest mateix dimecres, "s'ha compromès amb el Corredor".

El president valencià ha titllat de "vergonya" que es tarde cinc hores a realitzar el viatge d'Alacant a Barcelona i ha sostingut que la no execució del Corredor Mediterrani està generant un "problema de creixement".

Puig ha entès que s'està produint una "acceptació" de la qüestió, però ha confiat que "ara del que es tracta és que es pose en el pressupost i s'accelere molt més, perquè generarem una millor economia no només per a la Comunitat Valenciana, Catalunya i Andalusia, sinó per al conjunt d'Espanya". "És l'obra més important d'infraestructures per a l'economia espanyola", ha sostingut.

L'AVE A CASTELLÓ ESTÀ "TEÒRICAMENT EN FUNCIONAMENT"

Preguntat sobre la situació de l'AVE entre Madrid i Castelló, el president valencià ha recordat que és una infraestructura que depèn del Ministeri de Foment i ha plantejat que "ara que està teòricament en funcionament" que es "normalitzen" els serveis de rodalies amb València.

"Va haver-hi moltíssimes interferències" en el servei de rodalies durant la construcció del tercer carril, segons ha manifestat i, per açò, ha confiat que "es passe de les paraules als fets per a facilitar la mobilitat a la Comunitat Valenciana".

Puig ha lamentat que el viatge de Castelló a Alacant "coste molt més" que el trajecte entre Castelló i Madrid. "Això és el que no és raonable. Tenim un problema de vertebració real pel tema de la mobilitat i és el que sincerament en aquests moments és prioritari", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento