Comunitat Valenciana

Echávarri demana a De la Serna executar la línia ferroviària amb l'aeroport per l'interior

  • L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, ha sol·licitat per carta al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, una reunió per a abordar l'eliminació del traçat ferroviari que discorre al costat del mar i executar un projecte de 2011 que deriva eixa línia cap a l'interior i que permetria, a més, connectar l'aeroport d'Alacant-Elx amb la ciutat.

En un comunicat, l'Ajuntament ha exposat a De la Serna la seua postura respecte al document emès per Foment, amb data del passat 18 de desembre, en la pàgina del qual 29 es fa constar "de forma abreujada" la "connexió amb l'aeroport d'Alacant (l'Altet) i l'estació ferroviària del municipi d'Alacant".

En aquest sentit, s'explica que hi ha una primera fase que afecta la variant de Torrellano (Elx), sobre set quilòmetres de plataforma de doble via amb un cost estimat de 85 milions d'euros.

Eixa primera fase, a més, contempla les obres de manteniment de les vies que discorren al costat del mar fins al barri de Sant Gabriel (Alacant), en lloc d'aprovar definitivament el projecte que deriva la línia per l'interior i que data de finals de 2011.

Segons l'Ajuntament, eixe projecte va estar a punt d'entrar en Consell de Ministres per a la seua aprovació definitiva i obra a poder del Ministeri de Foment. A més, ha indicat que la revisió del Pla General ja ho contempla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento