Comunitat Valenciana

El pare de la xiqueta rescatada d'una cornisa a Alacant demana 3 anys de presó per a la mare per abandó i maltractament

  • El pare biològic de la menor rescatada pels bombers mentre penjava de la cornisa d'un sisé pis en la plaça dels Estels d'Alacant ha sol·licitat que es condemne a tres anys de presó a la mare i a l'actual parella d'aquesta per abandó de menor, vexacions injustes i maltractament en l'àmbit familiar, en una causa separada de la investigació pel rescat de la xiqueta de la finestra, un fet ocorregut l'1 de març de 2017.
La xiqueta penjant en la cornisa d'Estels
La xiqueta penjant en la cornisa d'Estels
EUROPA PRESS/BOMBEROS
La xiqueta penjant en la cornisa d'Estels

El passat 25 d'octubre el Jutjat d'Instrucció 4 d'Alacant va sol·licitar l'obertura de juí oral contra la mare de la xiqueta i la seua parella des de fa tres anys per aquests tres delictes, i va emplaçar les parts a formular els seus escrits de qualificació dels fets.

Paral·lelament, el Jutjat penal 3 està pendent d'assenyalar data de juí pels fets de l'1 de març, pels quals s'acusa a la mare d'un altre delicte d'abandó temporal de menor.

Així, l'acusació particular exercida pel pare biològic de la menor, en el seu escrit de qualificació provisional, al que ha tingut accés Europa Press, ha sol·licitat que es condemne la mare de la xiqueta a un any de presó per maltractaments, a dos per abandó i a 30 dies de treball en benefici de la comunitat per delicte lleu de vexacions injustes.

A més, l'acusació particular sol·licita per a l'actual parella de la mare de la xiqueta un any de presó per maltractaments en l'àmbit familiar, dos anys per abandó i 30 dies de localització permanent pel delicte lleu de vexacions injustes.

L'acusació basa la seua qualificació provisional en exploracions i diversos informes psicològics, així com en l'informe d'una psicòloga de part, dels quals es desprèn que "en dates no determinades exactament, si bé en tot cas immediatament anteriors a l'1 de març de 2017, i en l'època de l'hivern passat", els acusats "han deixat sola habitualment a la menor en el domicili familiar" de la plaça dels Estels, segons indica l'escrit.

Sobre aquest tema, segons arreplega la qualificació de l'acusació particular, la menor "ha arribat a verbalitzar que: 'No és l'única vegada que estic soleta a casa', en referència a l'incident de l'1 de març, i sobre aquest tema indica que la mare ja havia reconegut en seu policial en la causa que té oberta en Penal 3 per l'ocorregut aquell dia que "a cap se li va ocórrer quedar-se al seu càrrec" la nit que va ser rescatada pels bombers d'una cornisa.

TANCADA "COM A CÀSTIG"

D'altra banda, el pare de la menor acusa la parella actual de la mare d'haver-li agafat "fort del coll" i haver-la tancat en la seua habitació "a manera de càstig", al mateix temps que asseguren que existeixen "indicis racionals" que "va agafar fort del braç a la menor i la va pessigar en alguna altra ocasió". Així mateix, acusa la mare de "tirar de l'orella a la menor, referint aquest que açò li va posar molt trista i va plorar repetidament", segons arreplega l'escrit de l'acusació particular.

Finalment, l'acusació particular considera que van existir vexacions injustes a tenor de les diverses exploracions psicològiques i judicials que se li van fer a la xiqueta, en les quals aquest expressava que la parella de la seua mare "es refereix habitualment a la menor com 'cara huevo', 'pitufa', i li diu que és 'roïna, lletja' i que 'no li agrada la seua cara'", expressions que a la menor li produeixen "rebuig, li fan sentir malament i li posen molt trist", segons arreplega l'escrit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento