Comunitat Valenciana

Dos detinguts en la retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa de Segura sota un important dispositiu de seguretat

  • Dos persones, un home i una dona, han sigut detinguts en la matinada d'aquest dilluns durant l'operació per a retirar la Creu dels Caiguts de la localitat de Callosa de Segura (Alacant), retirada que s'ha dut a terme sota un important dispositiu de seguretat, segons han informat fonts coneixedores de la intervenció.

La Creu, situada en la façana de l'església de Sant Martín en la localitat de Callosa de Segura, ha sigut retirada finalment aquesta matinada, segons estava previst, en compliment d'una resolució de l'Ajuntament en aplicació de la Llei de Memòria Històrica. Des del 26 de desembre de 2016, un total de 401 dies, romanien concentrats al costat d'ella membres de la Plataforma en Defensa de la Creu.

La Guàrdia Civil ha desplegat un dispositiu d'uns 60 agents aquesta passada matinada des de les 04.00 hores per a bloquejar els accessos i facilitar el treball dels operaris que havien de retirar aquest element. En l'operatiu també han participat agents de la Policia Local.

Durant el dispositiu, els agents han detingut una parella de joves de Crevillent, que han protestat durant la matinada per la retirada per, segons han informat fonts coneixedores de l'arrest, suposadament alterar l'ordre públic en llançar petards a la zona on estaven treballant els operaris. A més, hi ha un agent ferit lleu perquè un dels petards li ha afectat una oïda.

Segons informa Falange Levante en el seu compte de Twitter, els dos detinguts són membres de la seua formació i han agraït "tot el suport" rebut "durant aquest últim any i mig de lluita incansable a Callosa de Segura en la defensa de la Creu dels Caiguts".

El dispositiu de la Guàrdia Civil es mantindrà al llarg de la jornada d'aquest dilluns per a evitar incidents entre partidaris i detractors de l'eliminació de la creu.

L'Ajuntament de Callosa de Segura va aprovar la retirada de la Creu dels Caiguts situada en la façana de l'església de Sant Martín, declarada Bé d'Interés Cultural (BIC), en aplicació de la llei de Memòria Històrica.

L'alcalde, el socialista Fran Maciá, va explicar aquest passat divendres, en declaracions a Europa Press, que es va sol·licitar a Subdelegació de Govern, després de dos sentències fermes que avalen la decisió de l'ajuntament, a traslladar als concentrats i a dotar d'efectius dels cossos de seguretat les actuacions "per a treballar sense problemes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento