Barcelona tindrà la seva Carta amb el suport de CiU i l’oposició del PP

El Partit Popular critica que és un text de mínims. Si la Generalitat i l’Estat l’aproven, la ciutat tindrà més diners i poder l’any 2006.
Després de tres dies de reunions, l’equip de Govern de l’Ajuntament (PSC, ERC i ICV-EUiA) ha aconseguit que el principal partit de l’oposició (CiU) se sumi a l’aprovació de la Carta Municipal.

El text, però, que s’aprovarà avui en un ple extraordinari, tindrà, previsiblement, els vots en contra o l’abstenció del PP, que considera que el text final «és de mínims». Els principals canvis que van fer que CiU variés la seva intenció de vot són:

Finançament: La ciutat rebrà més diners, que podrien arribar l’any vinent, per invertir-los en seguretat i justícia. A més, quan la Generalitat tingui el nou finançament, negociaran quins impostos cobra Barcelona.

Justícia de proximitat: Es crearà una comissió entre tots els partits i les administracions per pactar com es tira endavant.

Capitalitat: Es reconeix que Barcelona és la capital de Catalunya i que és per això que té un règim especial.

Autonomia: No per invertir més diners, podrà intervenir l’Estat en les Juntes de Govern d’entitats culturals.

El nou text caldrà tornar-lo a negociar amb la Generalitat i l’Estat. Fonts municipals van augurar que «no hi haurà cap problema».

Consultes gratuïtes per telèfon

En el ple d’avui, també s’aprovarà baixar el preu d’alguns telèfons d’informació de l’Ajuntament, tant pels residents com pels que truquen de fora de la ciutat. La mesura, que és una proposta de la Síndica de Greuges, Pilar Malla, no inclou el 010, que seguirà costant 0,55 cèntims més IVA cada tres minuts o fracció. El telèfon que sí és gratuït és el que permet demanar dia i hora per tirar els mobles i el que escolta les queixes i els suggeriments dels veïns de Barcelona ciutat. Aquest telèfon, conegut com el del civisme, és el 900 226 226. Paral·lelament, l’Ajuntament es comprometrà avui a reduir «les tarifes que s’apliquen actualment en els serveis telefònics d’atenció al ciutadà».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento