L’orquestra posa notes a ‘El Laberinto del fauno’

Dins la temporada de concerts de l’OBC, avui s’estrena el programa ‘La música del cinema fantàstic’ que inclou bandes sonores de pel·lícules d’aquest gènere.
El laberinto del fauno, oscaritzada cinta de Guillermo del Toro(Arxiu).
El laberinto del fauno, oscaritzada cinta de Guillermo del Toro(Arxiu).
El laberinto del fauno, oscaritzada cinta de Guillermo del Toro(Arxiu).
Molts moments memorables del setè art serien inimaginables sense música. Des de les atmòsferes futuristes creades pel compositor John Williams  (Jurassic Park, ET, La Guerra de les Galàxies) fins a moments d’un gran pes històric aconseguits gràcies a les bandes sonores originals de Richard Strauss (2001. Una odissea de l’espai).Aquestes músiques són les protagonistes de la desena selecció de  La Música del Cinema Fantàstic. Un cicle en el qual l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) recull obres de set dels compositors de les cançons que han format part  de pel·lícules fantàstiques de la història del cinema, els esmentats i d’altres com Patrick Doyle (Frankestein de Mary Shelley) i Györg Ligeti (2001. Una odissea de l’espai).

La part més actual del repertori ve de la mà del músic Javier Navarrete, creador de l’atmòsfera sonora d’El laberinto del fauno (2006) obra mestra del mexicà Guillermo del Toro.

* Lepant, 150. (21.00 hores). De 17 a 45 euros.

Rècord de nominacions a l’Oscar

L’OBC interpretarà obres de Richard Strauss, Patrick Doyle o Javier Navarrete, amb El Laberinto del fauno. Però el més conegut per la seva aportació a la història del cinema és John Williams, qui té al seu poder 45 nominacions, batent el rècord de ser la persona viva amb més opcions a aquest premi. Altre gran geni és Bernard Herrmann, mestre de les bandes sonores originals (BSO) i autor de la música d’Ultimàtum a la terra.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento