Creixen les dones que demanen una donació d’òvuls

Puja el nombre de mares soles que opten per la reproducció assistida a partir dels 37 anys. A partir dels 40, l’èxit és molt baix
El retard en l’edat de la maternitat ha convertit la vida de moltes parelles o de dones en una «carrera contra rellotge» a la recerca de l’embaràs, amb el conseqüent malestar psicològic i estrès. Quan decideixen ser mares tenen ja pocs òvuls i de poca qualitat i no poden usar-los en la fecundació artificial. I han de recórrer a la donació.
 
La cap de Reproducció Assistida de l’Institut Marquès, Marisa López-Teijón, va advertir ahir que cada cop són més les dones d’entre 30 i 40 anys que arriben a la seva consulta sense saber que han perdut capacitat reproductiva. Si la dona recorre a la sanitat pública topa amb llistes d’espera de més de tres anys i amb el risc que no li facin el tractament si ja en té 40.
 
Però és que a partir d’aquesta edat l’èxit d’embaràs baixa fins al 5% i gairebé, apunta López-Teijón, només queda l’opció de rebre una donació d’òvuls. L’especialista va assegurar que no s’ha aconseguit cap naixement de mares «amb 44 o més anys». D’altra banda, també creix el nombre de dones soles a partir de 37 anys –lesbianes o no– que opten per una reproducció assistida.
 
La vicepresidenta de l’entitat d’ajut per a la fertilitat (Genera), Montse Zariquey, va reclamar més suport emocional i psicològic per als que opten per la reproducció  assistida. Els experts aconsellen no explicar als fills que són fruit d’una donació d’òvuls.
 
41 anys és la mitjana en què una dona rep un òvul. Una inseminació, amb 34,5
Mostrar comentarios

Códigos Descuento