Comunitat Valenciana

L'exedil de Comerç d'Alacant Antonio Sobrino (PP), a juí per una presumpta adjudicació irregular de la fira Outlet

  • El jutjat d'Instrucció número 8 d'Alacant ha acordat l'obertura de juí oral contra l'exedil de Comerç del PP en l'Ajuntament d'Alacant Antonio Sobrino i contra un tècnic municipal, per un delicte de prevaricació per presumpta adjudicació irregular de contractes.

El fiscal demana per a l'exedil set anys d'inhabilitació per suposadament adjudicar directament per uns 48.700 euros el muntatge de la fira Outlet a l'octubre de 2009, malgrat saber que era irregular.

En la interlocutòria d'obertura de juí oral, amb data del passat dia 8, que ha donat a conéixer el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana este divendres, es dóna trasllat de la causa a l'Audiència.

En el seu escrit de conclusions provisionals, Fiscalia relata com Sobrino va adjudicar el contracte per 48.700 euros a una empresa per al muntatge de 67 khaimas, 67 vitrines, dos grups electrògens, 20 extintors, 67 rètols comercials i 1.675 m2 de tarima i altres de moqueta.

Recalca que Sobrino "va obviar" el procediment de "efectuar consultes amb diversos candidats" a l'adjudicació i "ho va adjudicar directament a la mercantil". I subratlla que "es va procedir al fraccionament de la facturació", de manera que encara que alguna de les factures ho va anar per a empreses diferents, totes van treballar per a l'adjudicatària.

Així mateix, explica que dos de les factures van ser "abonades per dos patrocinadors" i no per l'Ajuntament quan en realitat eren "relatives al mateix objecte del contracte".

Per tot açò, fiscalia detalla que Sobrino va comptar amb la complicitat del cap del Servei de la Regidoria, de manera que tots dos van firmar l'autorització del pagament de les factures "tenint perfecte coneixement de les irregularitats".

Argumenta, a més, que les converses gravades pel representant de la mercantil evidencien que el tècnic tenia "exacte coneixement de la infracció", del procediment que hauria d'haver-se seguit i de la proposta per a presentar factures a nom de tercers.

Per tot, els atribueix un delicte de prevaricació, sol·licita l'obertura de juí oral i els sol·licita una pena de set anys d'inhabilitació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento