Comunitat Valenciana

Compromís exigirà la dimissió de l'alcalde d'Alacant si el jutjat admet la denúncia de Fiscalia

  • El portaveu de l'equip de Govern i de Compromís en l'Ajuntament d'Alacant, Natxo Bellido, ha assegurat que si el jutjat admet a tràmit la denúncia de Fiscalia contra l'alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, per l'acomiadament d'una treballadora cunyada del portaveu del PP, la formació exigirà al PSPV l'inici del procés per a "buscar els 15 vots" que garantisquen una majoria progressista en el consistori amb un nou alcalde.

Bellido, en atenció als mitjans este divendres, ha subratllat que així està estipulat en el pacte firmat la setmana passada amb el PSPV, rubricat "també a nivell autonòmic", i que inclou que "si s'agreuja la situació judicial de l'alcalde s'ha d'anar a buscar un de nou".

El portaveu de Compromís ha justificat així que s'haja "congelat" el procés per a anar "avançant" en els documents en el marc de la refundació del pacte, acordat la setmana passada, i que este dijous tenia prevista una reunió en eixe sentit.

"Anem a exigir al PSPV que pose de la seua part; que pose la responsabilitat que esta crisi li obliga; perquè ho hem fet nosaltres i pel que ningú podrà dir que Compromís no busca totes les eixides. Ara li toca a uns altres assumir la seua responsabilitat", ha defès i ha posat la seua línia roja en l'admissió de la denúncia.

Bellido ha recalcat que no es tracta d'una qüestió de corrupció -Fiscalia demana que se li investigue per prevaricació administrativa-

però sí un tema "políticament molt lleig", ja que ho ha circumscrit a un "abús de poder, que ja en el seu moment critiquem i obliguem a rectificar".

Ha argumentat que va ser un error d'Echávarri i "com ell va dir, en política, es paga amb dimissions. I si arriba al jutjat, s'han de prendre eixes decisions; i, el partit socialista va firmar assumint que les anava a prendre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento