Bellido, en atenció als mitjans este divendres, ha subratllat que així està estipulat en el pacte firmat la setmana passada amb el PSPV, rubricat "també a nivell autonòmic", i que inclou que "si s'agreuja la situació judicial de l'alcalde s'ha d'anar a buscar un de nou".

El portaveu de Compromís ha justificat així que s'haja "congelat" el procés per a anar "avançant" en els documents en el marc de la refundació del pacte, acordat la setmana passada, i que este dijous tenia prevista una reunió en eixe sentit.

"Anem a exigir al PSPV que pose de la seua part; que pose la responsabilitat que esta crisi li obliga; perquè ho hem fet nosaltres i pel que ningú podrà dir que Compromís no busca totes les eixides. Ara li toca a uns altres assumir la seua responsabilitat", ha defès i ha posat la seua línia roja en l'admissió de la denúncia.

Bellido ha recalcat que no es tracta d'una qüestió de corrupció -Fiscalia demana que se li investigue per prevaricació administrativa-

però sí un tema "políticament molt lleig", ja que ho ha circumscrit a un "abús de poder, que ja en el seu moment critiquem i obliguem a rectificar".

Ha argumentat que va ser un error d'Echávarri i "com ell va dir, en política, es paga amb dimissions. I si arriba al jutjat, s'han de prendre eixes decisions; i, el partit socialista va firmar assumint que les anava a prendre".

Consulta aquí más noticias de Alacant.