Rodalies patirà talls de nit per obres durant el Pont

Afectaran els últims trens nocturns i els primers del matí. L’Hospitalet rep 15,3 milions per a rehabilitar pisos i espais públics a cinc barris afecats per l’AVE.
Les obres d’adequació de Sants per l’arribada de l’AVE obliguen a fer restriccions de trens des de dijous a la nit fins diumenge al matí i la setmana vinent entre divendres i diumenge. Afectará els últims trens de nit i primers del matí.En paralel, la ministra de Vivenda, Carme Chacón, va anunciar ahir 15,3 milions per reformar 15.800 pisos dels barris de Bellvitge, El Gornal, La Torrassa, Santa Eulàlia i Sant Josep afectats per les obres de l’AVE.

D’aquests, 1,3 milions seran per a obres d’urbanització i millora d’espais públics a les zones afectades pels treballs i 1,63 milions per crear una oficina d’informació i assessorament sobre els ajuts que poden rebre les 39.000 persones que viuen en aquests barris. Hi haurà ajuts de fins a un màxim de 3.000 1 per reforma d’ interiors i 6.000 1 per pis, locals  i espais comuns.

Gruix d’inversions

El secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, va avançar que ja hi ha 77,36 milions, dels 119 previstos, per a la xarxa ferroviària catalana.

Les primeres mesures que notaran els usuaris són el sistema d’informació dins els vagons, la nova megafonia a 20 estacions, el canvi del panell informatiu de Sants i les noves pantalles que informaran de la freqüència d’arribada, tal com va avançar 20 minutos.

També ahir es va publicar un Reial Decret que obliga a les operadores de transport públic, com Adif, a garantir l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

L’AVE arriba al Prat

En referència a les obres de l’AVE,  Antonio Fernández Gil, director de la línia Madrid-Barcelona va anunciar que els trens ja poden arribar a la corba de Can Tunis. «Ara mateix un tren en proves pot arribar a l’estació del Prat».

La marxa del ‘mecagoncony’

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va afirmar que la manifestació de dissabe va representar una forma de dir «mecagoncony» després d’haver estat «maltractats per Espanya». Fins a 66 alcaldes i regidors catalans van subscriure ahir un manifest comprometent-se a treballar per l’autodeterminació. Després de totes les reaccions, Joan Saura, actuant ahir com a portaveu de la Generalitat, va dir que el Govern se sent reforçat per negociar el desenvolupament de l’Estat i el seu finançament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento