Comunitat Valenciana

Echávarri eludeix valorar la situació del pacte de govern: "Ja vaig dir que no parle dels socis en públic"

  • L'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha eludit valorar tant la petició de l'Assemblea de Guanyar Alacant que dimitisca abans del 15 de novembre per a seguir en l'equip de govern com l'acord amb Compromís per a reiniciar el pacte perquè, com ja va dir "fa temps", no parla "dels socis en públic".
Gabriel Echávarri atén als mitjans este dijous
Gabriel Echávarri atén als mitjans este dijous
Europa Press
Gabriel Echávarri atén als mitjans este dijous

El primer edil ha qualificat de "respectable" que l'Assemblea de Guanyar Alacant li haja demanat abans del 15 de novembre la dimissió per a seguir en l'equip de Govern, encara que ha rebutjat valorar-la. Igualment, ha declinat pronunciar-se sobre l'acord amb el seu altre soci en l'Ajuntament, Compromís, per a reiniciar el pacte de Govern. Un acord que està previst que es firme demà dijous al migdia.

Echávarri s'ha remès a la valoració de "els companys que estan negociant", i sobre este tema ha insistit que ja va dir "fa temps" que no parla dels seus socis "en públic"; pel que ha afirmat que ara és temps de "seguir treballant per la ciutat que és per al que ens van triar".

Echávarri ha realitzat estes declaracions als mitjans de comunicació a la seua eixida de l'Audiència Provincial, on ha acudit este matí a declarar davant el fiscal que investiga l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP, Luis Barcala, presumptament com a venjança per la denúncia interposada pel líder de l'oposició a causa del suposat fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç.

"Jo ja vaig dir fa temps que no parle dels socis en públic", ha asseverat l'alcalde, que ha assegurat que ara han de "seguir treballant de veres; que ací, en esta ciutat, hi ha un potencial tremend, gent passant-ho mal i gent que necessita ajuda i hem de seguir treballant per la ciutat que és per al que ens van triar".

Preguntat pel termini fixat per Guanyar Alacant, el seu soci en el Govern municipal, que posa com a límit el 15 de novembre perquè Echávarri presente la seua dimissió, l'alcalde ha tornat a declinar opinar sobre este tema i ha insistit que no parla dels socis "i les seues decisions", que són "respectables totes", ha puntualitzat.

A més, en referència a si creu que les resolucions dels casos en els quals s'hi haja immers arribaran abans dels dos mesos de termini que ha donat Compromís, ha considerat que "els terminis processals no els manegem nosaltres per desgràcia".

Així mateix, preguntat per si es planteja una nova investigació judicial arran de la iniciada per la Fiscalia sobre l'acomiadament de la cunyada de Barcala, Echávarri ha indicat: "Ni contemple ni no contemple, no ho sé". "Hi ha una denúncia davant Fiscalia, el fiscal ha instruït expedient, ha cridat gent, no sé si cridarà a més gent o no cridarà a més gent, i no oblidem que la Fiscalia es mou per un principi que és el principi acusatori", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento