Els circs tindran més fàcil actuar a partir de Nadal

Es pretén dignificar aquest art escènic. Les companyies de circ comptaran, abans de que acabi l’any, amb un protocol que facilitarà les seves actuacions en territori català i que impulsarà aquesta activitat cultural.Els ajuntaments catalans, el sector del circ i la Generalitat van acordar, ahir, el Pla Integral del Circ, que intentarà donar solucions a uns problemes que es van posar de manifest quan el Circ Cric va interrompre fa vuit mesos la seva gira per dificultats administratives, ja que cada municipi els demanava  condicions diferents per actuar.

Per això, el protocol garantirà un únic interlocutor, representant dels Ajuntaments, que tramitarà els permisos i  que s’encarregarà de què els consistoris disposin d’un espai habilitat on ubicar  les seves carpes en condicions òptimes.

Per la seva part, les companyies circences hauran de tramitar amb dos mesos d’antel·lació la sol·licitud per poder actuar i respectar el codi de bones pràctiques, que comporta, entre d’altres, evitar la publicitat enganyosa i respectar els animals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento