1 Moliner: "Puigdemont es va convertir en imitador de Chiquito de la Calzada, un passet cap avant i un cap arrere"
1 Moliner: "Puigdemont es va convertir en imitador de Chiquito de la Calzada, un passet cap avant i un cap arrere" JAVIER VILAR/DIPUTACIÓN

Moliner, que s'ha expressat així en una roda de premsa en ser preguntat per la situació que viu actualment Catalunya, ha indicat que "per a fer el ridícul com ho va fer ahir a la vesprada -Puigdemont- en el Parlament no feia falta ni haver-hi violentat les lleis, ni haver espantat a les empreses, ni haver fracturat a la societat catalana". "El ridícul va ser espantós i seria objecte de tragicomèdia si no tinguera la gravetat d'estar provocant tot el dany que provoca".

El president de la corporació provincial ha qualificat açó d'"autèntic disbarat" i "irresponsabilitat" el "lloc" al que, Puigdemont, "ha portat a la societat catalana", i ha apuntat que "per a arribar al punt" de veure que la independència "era impossible" no feia falta fer "tant dany".

"Per a arribar al punt on tots sabíem que podia arribar, i és que la independència era impossible, no feia falta fer tant dany, per la qual cosa crec que que només hi ha un camí, i és el que marquen una regles de joc que ens hem donat entre tots", ha afegit.

El president de la Diputació ha reflexionat que "a un li poden paréixer bé o malament les lleis, pot voler canviar-les, però el que no pot mai és saltar-li-les perquè, si li les salta, estem declarant l'anarquia i no ha triomfat en la vida cap projecte anàrquic".

En la seua opinió, el Govern de la Generalitat catalana només té un camí, que és "tornar a la llei o declarar-se insubmisos, convocar eleccions i esperar que la llei caiga sobre ells". "Em preocupa poc el futur de Puigdemont, però sí molt el futur de Catalunya, una terra germana, a la qual volem, i com més cresquen ells més creixerem nosaltres al seu costat", ha destacat Moliner.

El president de la Diputació ha insistit en el seu desig que no es fracture la societat, que no es generen cicatrius "molt difícils de curar al llarg del temps", que les empreses tornen a produir i, -ha afegit- "des de l'absoluta llibertat perquè cadascun opine i crea el que vullga, tinguem un respecte absolut a les regles del joc".

Preguntat si creu que pot produir-se un efecte contagie a la Comunitat Valenciana, Moliner ha destacat que "l'escarment del que està passant a Catalunya és suficientment greu com perquè, si algun algun dia va tindre una temptació, se li allunye".

Consulta aquí más noticias de Castelló.