Esta base de SAMU, dependent de la Conselleria de Sanitat, té una ubicació "pèssima", segons el sindicat, que ha afegit que les condicions, tant dels barracons en els quals el personal realitza les guàrdies com del terreny en el qual s'assenten els mateixos, són "deficitàries, insalubres i vulneren els més elementals principis de prevenció de riscos laborals".

A l'abril de 2015, Satse Castelló va denunciar la situació del barracó davant Inspecció de Treball, els qui, després de comprovar la situació, van remetre un requeriment a la Conselleria de Sanitat perquè posara solució el més prompte possible.

"Esta solució passava per traslladar la base a un habitage proper perquè el personal que feia les guàrdies comptara amb unes condicions dignes d'habitabilitat", ha explicat Satse. No obstant açò, ha lamentat que la Generalitat Valenciana "té paralitzat el lloguer d'este habitatge, ja que, en tractar-se d'un contracte públic, requereix el seu pas per l'Advocacia de la Generalitat, Hisenda autonòmica i la Intervenció de la Generalitat".

Segons el sindicat, la base de SAMU està instal·la en tres casetes prefabricades o barracons situades juntes que no disposen d'aigua potable ni fogó per a calfar o preparar el menjar -les guàrdies són de 12 hores i la base es troba allunyada-.

DIFERENCIAL DE LA LLUM

El diferencial de la llum es troba situat a més de cent metres dels barracons, després d'una zona de runes, "que necessàriament han de travessar els treballadors per a arribar-hi". És freqüent que, en plena nit, es dispare el diferencial i per a restaurar la llum han de fer un trajecte "amb risc, perillós i incòmode", ha apuntat el sindicat.

Així mateix, ha denunciat que l'accés als barracons té un desnivell i ha hagut de ser compensat posant palets d'obra, "que per raons òbvies, no és la millor opció, ja que açò no evita el risc de caiguda". A més, ha assenyalat que les casetes no tenen els tancaments adequats i permeten el pas d'animals i brutícia. De fet, periòdicament, han de ser desratitzades "per detectar-se femta de rosegadors dins dels barracons".

Pel que fa al terreny en el qual s'assenten les casetes, Satse ha assenyalat que és un ferm de terra "acusadamente irregular i quan plou es formen estancaments d'aigua i fang que ho fan impracticable".

"El personal que es veu afectat per les lamentables condicions descrites s'integra per un total de quaranta persones, dels quals vint són infermers/es, dotze metges, quatre pilots, dos conductors/es d'ambulància i dos mecànics. En cada guàrdia de 12 hores hi ha present un pilot, un copilot, un mecànic, un conductor, un metge i un infermer", ha finalitzat el sindicat.

Consulta aquí más noticias de Castelló.