Comunitat Valenciana

El PPCV presentarà una PNL en les Corts Valencianes per a evitar la tramitació de la taxa turística

  • La presidenta del PPCV i síndica del grup 'popular' en les Corts Valencianes, Isabel Bonig, ha anunciat que el seu grup presentarà una Proposició No de Llei (PNL) per a avalar l'acord unànime aconseguit este passat dijous pel Consell Valencià de Turisme, en el qual es va subscriure el 'no' a la taxa, per a mostrar el suport al sector turístic i perquè no s'inicie la tramitació.
Sánchez, Bonig, Ciscar, Ortiz, Dolón i Castillo
Sánchez, Bonig, Ciscar, Ortiz, Dolón i Castillo
PPCV
Sánchez, Bonig, Ciscar, Ortiz, Dolón i Castillo

Bonig, que ha mantingut una reunió de treball amb el president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez, ha valorat en un comunicat este divendres la proposta de resolució aprovada en les Corts en el Debat de Política General per a la taxa turística, on els vots favorables de Compromís i Podem i l'abstenció del PSPV.

En este sentit, ha assenyalat que el grup parlamentari 'popular' ha sol·licitat reunions amb els presidents de les tres diputacions valencianes -César Sánchez, Alacant; Javier Moliner, Castelló; i, Jorge Rodríguez, València-, perquè "tampoc era partidària d'implantar una taxa turística" en una província on el turisme "és un dels principals motors".

Bonig ha fet així referència a les "contínues contradiccions" viscudes en el si dels diferents partits que sostenen el Botànic, per la qual cosa ha proposat que el PP s'erigisca com a mediador davant "el guirigall de desacords polítics".

Ha recordat que "de forma unànime", el Consell Valencià de Turisme (CVT) va exposar que no vol la taxa turística i, en este sentit, ha assenyalat que "quan Puig segueix les recomanacions del PP, encerta".

En esta línia, ha explicat que va ser el PP el que el 21 de setembre li va demanar al 'president', després de mantindre una reunió amb les localitats més turístiques de la Comunitat, que convocara el Consell de Turisme per a analitzar conjuntament amb el sector la situació ja analitzar la seua postura.

Ara, ha afegit, "espere que el PSPV recolze al PP en la defensa del turisme amb esta PNL" perquè, encara que Podem, que ha supeditat l'aprovació de la taxa al suport dels pressupostos, i Compromís no ho facen, si se sumen esforços eixirà "para avance".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento