Carretera poc segura pels motoristes

Avui s’acabarà de senyalitzar les vies de 16 municipis del Barcelonès i el Baix Llobregat. No es multarà fins a l’1 de gener, tot i que ja s’avisarà de les infraccions.
L’alt índex de mortalitat entre els motoristes a Catalunya no ha passat desapercebut.
L’alt índex de mortalitat entre els motoristes a Catalunya no ha passat desapercebut.
L’alt índex de mortalitat entre els motoristes a Catalunya no ha passat desapercebut.
Demà comença la campanya informativa de reducció de velocitat a 80 quilòmetres per hora a 16 municipis del Barcelonès i sud del Baix Llobregat. Fins avui se senyalitzaran totes les vies afectades.No serà fins a l’1 de gener quan entrarà en vigor la mesura, de manera que els conductors que superin aquest límit no seran sancionats el desembre, però sí rebran al seu domicili la notificació que el seu comportament serà multat a partir del 2008.

Ara ja hi ha onze radars, però el Servei Català de Trànsit en preveu instal·lar-ne set més. A la zona 2 (resta de l’àrea metropolitana) es recomanarà, però no s’obligarà, circular a 90 km/h. A partir del 2009 es controlarà l’estat de la meteorologia o la congestió  per reduir, si cal, la velocitat.

En la pràctica, seran el 73% dels conductors els que hauran de reduir la velocitat. La resta no superen els 80 km/h. La velocitat mitjana és de 88,5 km/h en hora punta. La resta del dia se circula a 92,8 km/h. El director de Trànsit, Josep Pérez Moya, va defensar la mesura perquè la sinistralitat serà un 35-50% menor, es contaminarà menys i el soroll serà 2-3 decibels menor. Trànsit tancarà demà el carril-bus provisional de la C-31.

Més informació a la pàg. 12

Amplien l’autopista AP-7 a Girona

La concessionària Acesa començarà els propers dies la licitació del tercer carril de l’autopista de peatge AP-7 Nord, entre Maçanet i Fornells (Gironès). Les obres començaran al març del 2008. Els treballs es desenvolupen en un tram de 18,7 km i valdran 60 milions. Acesa també construeix un tercer carril a l’autopista a Tarragona entre Vila-Seca i l’enllaç AP-2 i AP-7.

Carretera poc segura pels motoristes

L’alt índex de mortalitat entre els motoristes a Catalunya no ha passat desapercebut pel lector Ángel Jiménez, qui ha fet aquesta fotografia a la carretera C-244, a l’alçada del quilòmetre 11,2, entre les poblacions d’Igualada i Sitges. «Vet aquí una de les causes per les quals els motoristes perdem la vida a la carretera», es lamenta, fent referència a la perillositat dels protectors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento