L'informe va ser sol·licitat pel Jutjat d'Instrucció número 8 que investiga els presumptes maltractaments arran de les gravacions que va presentar la setmana passada la defensa de la mare i en les quals la xiqueta -rescatada l'1 de març- assegurava que havia declarat els suposats maltractaments "obligada pel seu pare" i a canvi d'"un gatet". Així ho han informat este dimarts fonts properes al cas, que han explicat que hui els han comunicat les conclusions d'este informe.

Este mateix dimarts s'ha donat trasllat al jutge del suport original de les gravacions de la defensa de la mare i sobre les quals s'haurà de determinar la seua veracitat.

La denúncia per maltractaments la va presentar el progenitor de la xiqueta i es basa en un informe emès per una psicòloga que va avaluar a la menor arran del succés ocorregut. D'esta manera, la xiqueta verbalitza que "no era l'única vegada que es quedava sola" i que la parella de la progenitora li havia agafat del coll en alguna ocasió, a més de cridar-la "cara ou" i "pitufa", tirar-li de les orelles i castigar-la a estar a les fosques, fets que, com ha indicat el pare, la menor li va manifestar no solament a ell sinó al seu "entorn familiar".

Per açò, després de declarar la setmana passada els progenitors, este dimarts li ha tocat el torn al nóvio de la mare. També estava cridada a declarar la treballadora social que va realitzar l'informe de la custòdia que rebutjava que recaiguera en el pare, encara que finalment la jutgessa de Família va atorgar la guarda i custòdia de la menor a l'home. Una decisió que està recorreguda.

Sobre les gravacions de la defensa de la mare, la lletrada del pare ha dit que estan esperant el resultat de la investigació i que té previst presentar accions legals per les manifestacions de l'advocat de la progenitora i per aportar una gravació amb un contingut "totalment fals" i on suposadament la menor està "manipulada"; encara que ha postil·lat que estan a l'expectativa de les decisions judicials i que ho faran "si el jutge no pren cap mesura" per "obstrucció a la justícia i estafa processal".

A més, han aclarit que d'una banda està la causa pels fets ocorreguts el dia 1 de març, on a la mare se l'acusa d'un presumpte abandó temporal de menor i que es troba en el jutjat penal número 3 a l'espera de juí, i per un altre s'està tractant d'esbrinar si anteriorment havien deixat més vegades sola la xiqueta, fets que s'incloïen en la denúncia per suposats maltractaments.

En este sentit, han avançat que l'advocada del pare, Loreto Martínez, ha sol·licitat que el jutge cride a declarar com a testimoni l'àvia materna de la xiqueta, ja que els investigats al·legaven que la xiqueta si no es quedava amb el nóvio de la mare es quedava amb ella.

DEFENSA

Per la seua banda, l'advocat del nóvio de la mare, Alejandro Pérez, ha diferenciat entre el fet ocorregut l'1 de març -que ha qualificat de "desafortunat" i del que la progenitora ha repetit que està "molt penedida" i que "mai més va a tornar a ocórrer"- i l'actitud del pare de la menor, que ha titlat d'"absolutament reprovable".

A més de criticar que haja anat a platons televisius, ha assenyalat que les raons per les quals ha denunciat al seu defès "tothom les pot imaginar" i ha insistit que els fets denunciats són "absolutament incerts" i que així quedarà "perfectament demostrat i acreditat en el moment processal oportú".

Al temps, ha destacat que el seu client és "una bona persona" i que durant estos anys ha sigut el que s'ha ocupat del sosteniment econòmic de la xiqueta i que la seua relació és "d'afecte". A açò ha afegit la negació de les acusacions de maltractaments.

Consulta aquí más noticias de Alacant.