Els joves reclamen 35 hores de feina a la setmana i hipoteques al 100%

  • El Consell de la Joventut proposa una única borsa d’habitatge.
  • Pretèn que es fomenti la masoveria urbana com a via per accedir a un pis.
  • CONSULTA MÉS NOTÍCIES SOBRE BARCELONA.
Vist que els preus de l’habitatge continuen pels núvols i que els sous dels menors de 30 anys són baixos i els contractes precaris, les associacions de joves proposen ara noves mesures que ja han traslladat a l’
Ajuntament , com ara
reduir la setmana de treball a 35 hores o que els joves puguin hipotecar el 100% del valor de l’habitatge.

Actualment, el límit imposat per les entitats bancàries és del 80% del valor de l’immoble, cosa que, segons el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), integrat per més de 80 entitats, es converteix en una de les barreres més importants a l’hora d’accedir a l’Habitatge de Protecció Oficial.

Per aconseguir que els joves puguin hipotecar el 100% del valor del pis, calen uns mecanismes, però, segons el responsable de Cohesió Social del CJB, Eduard Urtasun, "l’àrea de Joventut de l’Ajuntament ja està estudiant-ho i intentarà negociar-ho amb les entitats bancàries aquesta legislatura".

Pisos de protecció

Altres mesures proposades per a pal.liar la precarietat laboral passen per la promoció de la formació continuada i la regulació de les empreses de serveis integrals que, segons el CJB, eviten l’aplicació de convenis col·lectius.

En habitatge es vol unificar totes les polítiques a l’àrea metropolitana, per tal que els joves puguin accedir a pisos de protecció d’altres poblacions, i potenciar la masoveria urbana. Des del 2005, a Barcelona s’ha iniciat la construcció de 3.862 pisos protegits, un 27% del total d’habitatges construïts a la ciutat.

Sous inferiors als 1.000 euros

Més del 50% dels joves barcelonins reben un sou inferior als 1.000 euros mensuals. Han rebut una bona formació, però només han pogut accedir a un contracte temporal. Viuen en un pis compartit o a casa dels pares.

L’edat d’emancipació voreja els 30 anys. Aquesta és la radiografia del jovent actual que el Consell de la Joventut de Barcelona inclou ja en el col·lectiu que pateix pobresa.

"L’Administració hauria de concedir crèdits als joves per accedir a un habitatge", proposa des del CJB, Eduard Urtasun.

CONSULTA MÉS NOTÍCIES SOBRE BARCELONA.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento