Demanen 8 anys de presó per a José Luis Núñez per subornar

L’expresident del Barça es va estalviar 13 milions en impostos en una trama amb inspectors d’Hisenda, segons el Fiscal.
La Fiscalia ha demanat vuit anys i dos mesos de presó per l’expresident del Barça, José Luis Núñez, i el seu fill, Josep Lluís Núñez Navarro, per la presumpte trama de corrupció a Hisenda que es va destapar a Barcelona el 1999.Els acusats són sospitosos de premiar amb propietats i diners alts càrrecs d’Hisenda a Catalunya perquè fessin la vista grossa en les inspeccions per possibles irregularitats fiscals. S’haurien estalviat 13,2 milions en impostos, segons el Fiscal.

A l’expresident del Barça i al seu fill se’ls acusa d’un delicte de suborn actiu i de falsetat en document oficial. El seu advocat va assegurar que les empreses de Núñez han tributat correctament i va desmentir l’acusació de suborn de la fiscalia.

Hi ha 14 inculpats

Hi ha inculpades 12 persones més entre les que hi ha el financer Javier de la Rosa, pel qual també es demanen vuit anys de presó, i l’excap d’inspecció d’Hisenda de Catalunya, Josep Maria Huguet, a qui demanen el nombre més elevat d’anys de presó: 16. De la Rosa està acusat de comprar Huguet perquè mentís a favor seu. El total de les penes sumen 126 anys de presó. La trama es va començar a investigar arrel del cas Torras, quan va aparèixer el nom d’Huguet i inspectors d’Hisenda.

Pacte de silenci entre tots ells

Els càrrecs i inspectors d’Hisenda investigats per mantenir «contactes corruptes» amb empresaris que els van aportar «significatives recompenses econòmiques» perquè actuessin de forma «irregular» en les inspeccions actuaven de forma individual i separada, segons la Fiscalia, encara que van sellegar un «pacte de silenci». L’accord es va fer per treballar en un clima «de no ingerència i convenient silenci, doncs a cap d’ells els afavoria immiscuir-se en als assumptes de la resta», segons la Fiscalia. Josep Maria Huguet i els exinspectors Manuel Abella, Roger Bergua i Álvaro Pernas, «excitats pels avantatges patrimonials» que els van oferir els empresaris, «van torçar intencionadament l’exercici de les seves funcions públiques» d’inspeccions d’Hisenda per beneficiar-se’n. Entre els acusats hi ha l’advocat Juan José Folchi i també el candidat d’Alianza Popular a la Generalitat al 1984, Eduard Bueno.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento