Barcelona no té cap bombera al servei d’extinció d’incendis

De 680 empleats en plantilla, les 11 úniques dones treballen de sanitàries o d’administratives. El seu principal escull per entrar són les proves físiques.
A la ciutat de Barcelona no hi ha cap dona fent tasques d’extinció d’incendis, segons admet l’Ajuntament. En una plantilla de 680 treballadors, només hi ha 11 dones que facin tasques operatives i totes elles són sanitàries, és a dir, van a les ambulàncies i la seva feina és atendre els ferits i no apagar incendis. Les altres dones de la plantilla són administratives.

Aquesta diferència tan important és una conseqüència de la duresa de les proves físiques que cal passar per poder formar part de la plantilla dels Bombers, segons fonts municipals.

Per poder ser bomber a Barcelona cal aprovar un test psicotècnic, un examen teòric, unes proves físiques i passar unes altres pràctiques sobre oficis. Les proves físiques són diferents per als homes que per a les dones però, tot i així, es converteixen en un veritable escull, segons les mateixes fonts.

120 places en un mandat Durant el mandat anterior van entrar 60 bombers nous en plantilla i en aquest s’hi incorporaran 120 més. En l’última convocatòria, de 30 places, es van presentar 846 aspirants i només dues dones van arribar a les proves físiques. És el cos de seguretat amb menys paritat.

Què en penses?

Hi hauria d’haver bomberes operatives? Escriu-nos a noesven@20minutos.es, per fax 934 706 257 o per correu a plaça Universitat, 3, 7è 3a, 08007, Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento