Comunitat Valenciana

Oltra recorda a la Diputació d'Alacant: "Dos no es barallen si un no vol, però no s'entenen si un no vol"

  • La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha subratllat este divendres que el paper de les diputacions és el de recolzar als municipis més menuts i no el d'oposició a l'executiu autonòmic, i ha assenyalat respecte a la Diputació d'Alacant que veu possible reconduir la situació i fomentar el diàleg institucional, encara que ha recordat: "Dos no es barallen si un no vol, però dos no s'entenen si un no vol".
Mónica Oltra i Carmen Munt a Alacant en roda de premsa després del Consell
Mónica Oltra i Carmen Munt a Alacant en roda de premsa després del Consell
EUROPA PRESS
Mónica Oltra i Carmen Munt a Alacant en roda de premsa després del Consell

Oltra s'ha expressat així a preguntes dels mitjans en la roda de premsa després del ple del Consell en ser preguntada sobre si creu possible reconduir les diferències entre el Consell i la Diputació alacantina arran del recurs que ha paralitzat el decret de plurilingüisme o la negativa d'institució de sumar-se al Fons de Cooperació Municipal.

Segons ha dit, les administracions provincials no haurien d'utilitzar-se per a judicializar la vida política ni com a plataformes polítiques encara que les vies de "diàleg i cooperació" estan "obertes", però "el millor" és que cada administració s'ocupe de les seues competències.

Sobre este tema, ha especificat que les funcions de les diputacions és "donar respatler als municipis", especialment als "més xiquets", que amb "menys personal i pressupost, són els que més necessiten a les diputacions".

No obstant açò, ha assenyalat que hi ha diputacions que s'estan "dedicant a això i unes altres que no, que s'estan dedicant a fer oposició al Consell, funció per a les quals no estan pensades; a judicialitzar determinades decisions polítiques, per a les quals tampoc estan pensades, o com a plataformes de notorietat o debat polític".

Així, ha animat la Diputació d'Alacant a complir amb les seues funcions de respatler als municipis i li ha recordat que els ajuntaments de la província seran els únics de la Comunitat Valenciana que es quedaran sense la part provincial del Fons de Cooperació Municipal, en el qual sí han participat les diputacions de València i Castelló, i que repartix al 50% els fons entre els consistoris.

"Els municipis d'Alacant van a tindre la mitat dels diners perquè el senyor César Sánchez ha decidit que no vol ajudar els municipis", ha lamentat.

Amb tot, ha insistit que perquè es donen les circumstàncies per a un diàleg "cadascun ha de dedicar-se a les seues competències", així com mantindre "una col·laboració i una lleialtat institucional i ocupar-se de les qüestions que impacten en el ciutadà".

MESA DE SERVICIS SOCIALS

La vicepresidenta també ha dit que s'està a l'espera de rebre contestació de la Diputació per a engegar la mesa tècnica sobre servicis socials i per a celebrar la primera reunió a Alacant.

L'objectiu de la taula és "distribuir, coordinar i harmonitzar les tasques" i per a "començar a elaborar els servicis socials que volem per al segle XXI".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento