Comunitat Valenciana

La Diputació d'Alacant sol·licitarà al TSJCV l'execució de la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme

  • El president de la Diputació d'Alacant, el 'popular' César Sánchez, ha anunciat que sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l'execució de la interlocutòria per la qual suspèn cautelarment el decret de plurilingüisme del Consell en ensenyament no universitari.

Així ho ha confirmat Sánchez, que ha assistit a l'acte d'homenatge a l'edil d'Ermua Miguel Ángel Blanco, assassinat per ETA fa 20 anys, a ser preguntat pels mitjans sobre si s'instarà a l'execució de la interlocutòria que suspèn cautelarment el decret.

"Sí", ha respost el president de la Diputació, qui ha demanat al Consell que "no caiga en la insubmissió" i que "respecte la legislació, els lleis, la Justícia i que no emule als seus amics independentistes a Catalunya intentant no complir la llei i els sentències judicials".

Sánchez ha assenyalat que el Consell ha de ser "seriós", "responsable" i "rigorós" i ha afegit que la província "no és mereix un govern que visca al marge de la llei i dels normes de convivència que ens hem donat tots els espanyols".

"Anem a demanar que és complisca amb la Justícia", ha afirmat i ha agregat: "Anem a defendre la llibertat dels parells a triar l'educació dels seus fills i anem a defendre els drets fonamentals dels estudiants de la província d'Alacant en el qual creiem que és la defensa de l'interés públic, que una dels responsabilitats de la Diputació com a administració".

Qüestionat sobre si podria precisar què es n'anava a sol·licitar, ha explicat: "molt senzill, que és complisca el que ha dit la interlocutòria cautelar d'un decret que no pot engegar-es. Hi ha una suspensió cautelar i s'ha de suspendre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento