454.800 empleats no tindran augment del sou al gener

No disposen d’un conveni col·lectiu que els ampari o no compten amb una clàusula de revisió salarial que garanteixi un increment igual al de l’IPC.
Tot i que per mantenir el seu poder adquisitiu,  l’increment de sou de cara al 2008 hauria de ser igual a la pujada de l’IPC, que enguany es preveu que rondi el 4%, per a  454.800 treballadors de Catalunya això no serà així. Suposen el 16% de la població assalariada.Són els que no compten amb un conveni col·lectiu o que, tot i que en disposin d’un, aquest no compta amb una clàusula de revisió salarial que faci que l’augment s’ajusti a l’encariment de la vida i dels preus.

Segons dades del sindicat CC OO, prop de 120.000 treballadors catalans no emparen la seva feina en un conveni col·lectiu. Suposen el 4,24% de la població ocupada assalariada de Catalunya, que és de 2.827.100 persones.

Sense clàusula de revisió

Però alhora, i segons dades de la UGT, aquest any 334.876 treballadors amb conveni no compten amb la clàusula de revisió salarial, que marca un increment del sou en funció de l’augment de l’Índex de Preus de Consum (IPC). Són l’11,85% del total.

Tot i que en aquest darrer cas moltes empreses pacten un increment de sou superior als dels convenis que sí  que tenen clàusula, el fet és que «aquest increment no és suficient per eliminar el risc de perdre poder adquisitiu», exposava a 20 minutos el secretari de Coordinació Sectorial d’UGT, Josep Montoya.

Però, dins del grup de treballadors que compten amb la clàusula de revisió, el fet que en molts casos no sigui retroactiva fa que el seu sou no pugi com ho fa el cost de la vida.

De fet, són 632.006 treballadors els que està previst que gaudeixin l’any vinent d’una clàusula que els garanteixi que cobraran el que quedi fora de l’increment pactat a principis d’any.

Pugen els preus, però no el salari

De cara a l’any vinent, es preveu que l’IPC se situi vora el 4%. De fet, les darreres dades corresponents al mes d’octubre demostren que ja s’ha arribat al 3,6% interanual. Però l’augment de sou pactat a hores d’ara tant en convenis d’empreses com de sector no arriba en cap cas, segons dades d’UGT, a igualar aquesta elevada taxa. Això significa que tot i que en el conveni s’estableixi un augment salarial, els sous seguiran per sota del cost de la vida i, per tant, perdrem poder adquisitiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento