Comunitat Valenciana

Un home rep a Pego una descàrrega elèctrica en intentar recuperar una pilota d'una catenària

  • Un home va resultar ferit este passat dilluns a la vesprada a Pego (Alacant) en rebre una descàrrega elèctrica d'un cable d'alta tensió on s'havia quedat enganxada una pilota amb la qual jugava. Segons ha relatat la Comandància, l'home, de 33 anys i nacionalitat suïssa, va intentar recuperar la pilota amb el mastil del netejapiscines però va tocar la catenària i va rebre una descàrrega elèctrica que el va desplaçar dos metres i li va provocar una parada cardiorespiratòria.
Dos agents observen la catenària on es va produir la descàrrega
Dos agents observen la catenària on es va produir la descàrrega
GUARDIA CIVIL
Dos agents observen la catenària on es va produir la descàrrega

Els familiars van avisar els servicis d'urgències i els dos agents de la Guàrdia Civil que van arribar al lloc van iniciar les maniobres de reanimació per a restablir les seues constants vitals. En arribar una ambulància, els tècnics sanitaris i els dos agents es van alternar en les maniobres fins a l'arribada d'una unitat del servici d'atenció mèdica urgent (SAMU).

Una vegada amb la víctima, agents i tècnics van tractar d'obrir la boca de l'home, per a introduir una cánula de 'Guedel', ja que amb la descàrrega havia patit un 'trismo', i no era possible realitzar la respiració artificial. En ser impossible, van optar per realitzar la respiració amb 'Ambu', i li van preparar per a l'aparell desfibril·lador, ja que no es recuperava.

Després d'una descàrrega, i uns minuts més de massatge cardiopulmonar van aconseguir que la víctima recobrara la respiració i el van estabilitzar fins a l'arribada el SAMU, que es va encarregar de traslladar-lo a l'Hospital Marina Salut de Dénia.

L'home es troba estable i fora de perill, encara que continua ingressat en observació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento