Comunitat Valenciana

Oltra diu que els impagaments a centres es deuen a "tensions de tresoreria" perquè Montoro envia els diners "quan vol"

  • La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha apuntat este dimarts que actualment hi ha una mitjana de 3,9 mesos de deute amb els centres de menors perquè l'Administració autonòmica està sotmesa "a les regles" del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que envia els diners "quan vol".

"El que no tenim en finançament ho hem de pagar amb el FLA (Fons de Liquiditat Autonòmic) i això ens sotmet a unes tensions de tresoreria que estem intentant arreglar", ha asseverat Oltra a preguntes dels mitjans a Alacant, on ha assistit a les celebracions amb motiu de la festa de Fogueres.

Respecte a les possibles solucions, la consellera ha indicat que estan intentant que l'Institut Valencià de Finances (IVF) òbriga una línia de crèdit igual que existix amb els centres de discapacitat "perquè puga avançar eixos diners i que esta tensió de tresoreria no es produïsca i puguem donar tranquil·litat als centres".

Oltra ha recordat que esta situació de retards en els pagaments "és així des de fa molts anys", ja que van arribar a estar un any sense cobrar. "Hi ha hagut moments molt pitjors; estem en vies de solucionar-ho", ha incidit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento