Comunitat Valenciana

Betxí incoarà un procediment disciplinari a l'entrenador de gimnàstica empresonat per abusos sexuals a menors

  • L'Ajuntament de Betxí (Castelló) obrirà diligències prèvies per a incoar un procediment disciplinari a l'entrenador de gimnàstica empresonat per presumptes abusos sexuals a menors, que forma part de la plantilla del consistori, i adoptarà altres decisions que es puguen derivar a causa de la seua condició d'empleat públic.

El consistori ha realitzat este anunci en un comunicat després que el jutjat d'Instrucció número 3 de Nules (Castelló), en funcions de guàrdia, haja ordenat presó provisional comunicada sense fiança per a un entrenador de gimnàstica detingut per suposadament abusar sexualment d'almenys sis menors, segons va informar este dijous el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

L'Ajuntament assenyala que no compta amb una comunicació oficial amb els detalls de la detenció ni de l'actuació, per la qual cosa es remitent al comunicat emès pel TSJCV, que no especifica la localitat on es van cometre els suposats abusos.

Així mateix, indica que tant el consistori com el poble de Betxí manifesten la més "enèrgica repulsa" contra tots els casos d'abusos i agressions a menors i qualsevol tipus de violència i assetjament en general.

A més, en el comunicat, el consistori mostra el seu suport als menors afectats i les seues famílies, i posarà a la disposició dels quals ho sol·liciten l'assistència psicològica necessària. Així mateix, es posa a la disposició de la Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i oferirà tota la col·laboració i suports necessaris.

Segons el TSJCV, la jutgessa imputa a l'arrestat sis delictes d'abús sexual de l'article 183 del Codi Penal, castigats, cadascun d'ells, amb penes que oscil·len entre els dos i els sis anys de presó. Li imputa també un delicte d'abús sexual amb accés carnal, penat amb entre 8 i 12 anys de presó.

LA INVESTIGACIÓ ES VA INICIAR AMB UNA DENÚNCIA

La investigació es va iniciar recentment amb la denúncia dels pares d'una de les víctimes i la detenció de l'entrenador es va produir dimarts passat. L'arrestat va passar el dijous a disposició judicial i, després de prendre-li declaració, la magistrada va ordenar el seu empresonament per considerar que existix risc que torne a delinquir, que pressione a les víctimes i que destruïsca proves.

En l'ordte d'empresonament, la instructora considera que existixen indicis que l'entrenador ha abusat d'almenys sis xiquetes a les quals preparava per a diferents competicions esportives. Altres dos, ja adultes, han declarat haver patit abusos en la seua infància, quan estaven baix la supervisió esportiva de l'investigat.

Les víctimes tenen edats compreses entre els 10 i 14 anys. La investigació se centra ara a determinar si l'ara empresonat va abusar d'altres menors als quals ha entrenat en els últims 20 anys, ja que existixen indicis que podria tractar-se d'una conducta reiterada en el temps. Instrucció 3 de Nules s'inhibirà en favor d'Instrucció 1 conforme a les normes de repartiment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento