L’aparador del cómic

Més de 135 editorials donen a conèixer a Barcelona les seves últimes novetats. A més, el Ficomic fomentarà la trobada entre autors espanyols i dibuixants internacionals
Norma Editorial presenta al Saló el còmic Angel Wings (esq.), de Victoria Francés. A la dreta, la imatge del cartell, creat per Manel Fontdevila.
Norma Editorial presenta al Saló el còmic Angel Wings (esq.), de Victoria Francés. A la dreta, la imatge del cartell, creat
per Manel Fontdevila.
Foto
Norma Editorial presenta al Saló el còmic Angel Wings (esq.), de Victoria Francés. A la dreta, la imatge del cartell, creat per Manel Fontdevila.
Encara queden tres dies per conèixer les novetats del món del còmic, més de 300. El 23è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, Ficomic 2005, tancarà la seva última pàgina aquest diumenge.

Abans, però, alguns autors de prestigi internacional deixaran la seva emprenta amb la presentació de les seves últimes obres o participant en taules rodones.

Humor, herois i ‘manga’

Ralf König, símbol de la temàtica homosexual i de l’humor, és un dels convidats estrella del Saló. Ha fet, entre d’altres, El condón asesino, Podéis besaros i Beach boys. Algunes de les seves obres s’han dut al cinema. També hi serà Bernie Wrightson, mestre del terror des de fa més de 30 anys. A més de còmics (Batman, The punisher...), ha il·lustrat portades de llibres d’Stephen King i ha col·laborat en la pel·lícula Spiderman.

Adam Hughes (Justice League, Gen 13: Ordinary Heroes), Michael Avon Oeming (l’autor de Powers acaba de publicar Quixote), Jim Starlin (Capità Marvel, Comic Odissey) i Zep i Tebo (presentaran Captain Biceps 2) són altres autors convidats.

El certamen se celebra per primer cop a Fira de Barcelona, «perquè l’estació de França es va quedar petita pel gran allau de públic i d’expositors», diu la directora del Saló, Pilar Gutiérrez. Els guanyadors, que es repartiran 17.400 euros en premis, es donaran a conèixer avui divendres (22.00 h).

* Palau 2. Lleida, s/n. Div. i diss., de 10.00 a 21.00 h. Dium., de 10.00 a 20.00 h. 6 euros (dues persones).

Algunes propostes per participar al Ficomic

Els visitants del Saló podran participar en conferències, projeccions, tallers i signatures d’autors. També hi haurà una zona per a nens. Paral·lelament, llibreries i sales de Barcelona acolliran exposicions de còmics

Taula rodona

Autors com Man, Sergio Bleda, Quim Bou i Kenny Ruiz parlaran demà dissabte (11.00 h) de La nova èpica espanyola. Modera Hernán Migoya.

Projeccions 

És una de les novetats. Es podran veure films relacionats amb el còmic: Batman contra Goku, Flash Gordon, El viaje de Chihiro...

Tallers 

Al Saló hi ha una zona específica on s’imparteixen tallers de còmic. A més, els nens podran jugar, llegir i aprendre a dibuixar a la Comicteca.

Exposicions 

Imaginari, Reflexions d’un marcià, Vinyetes quotidianes i 10 anys al costat del vàter són les mostres que hi ha a Fira de Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento