Comunitat Valenciana

Fiscal demana 11 anys de presó per a exalcalde de la Vall d'Alba per compravenda de finques amb informació privilegiada

  • La Fiscalia de Castelló sol·licita 11 anys de presó per a l'exalcalde de la Vall d'Alba i expresident de la Diputació, Francisco Martínez (PP), al qual acusa de concertar-se amb la seua filla i amb un empresari, fonamentalment entre 2005 i 2014, per a, amb la informació privilegiada de la qual disposava en ser primer edil de la localitat, adquirir finques amb l'objectiu d'obtindre una important revaloració i vendre-les al promotor urbanístic o reservar-les a nom d'eixes societats per a quan els programes s'executaren.
Francisco Martínez en imatge d'arxiu
Francisco Martínez en imatge d'arxiu
DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ
Francisco Martínez en imatge d'arxiu

El ministeri públic acusa l'exvicepresident de la Diputació, que va ser número dos de Carlos Fabra, d'un delicte continuat d'ús d'informació privilegiada per autoritat, així com d'un altre de negociacions prohibides a funcionari, a més de frau administratiu en concurs amb malversació de cabals públics i blanqueig de capitals.

A més de la pena de presó, Fiscalia demana que se li impose a Martínez multes que sumen més de 1.300.000 euros, així com la seua inhabilitació per a ocupació o càrrec públic per un període de 21 anys.

Per la seua banda, l'acusació, exercida pel PSOE, eleva la petició de presó per a Francisco Martínez a 16 anys de presó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento