Comunitat Valenciana

El Jutjat investiga una cuidadora per agressió i insults racistes a un xiquet intern en un centre

  • El Jutjat d'Instrucció 1 de Sogorb (Castelló) ha obert una causa per a investigar la suposada agressió i insults racistes a un xiquet, intern en un centre de menors, per part d'una cuidadora, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Els fets van ocórrer el passat 25 de maig a Sogorb, en l'autobús que trasllava els xiquets des dels seus col·legis als centres d'acolliment en els quals estan interns.

L'acompanyant escolar està investigada per un delicte de maltractament i un altre de discriminació racial, odi i xenofòbia, i haurà de declarar pròximament.

El magistrat ha citat com a testimonis el conductor, diversos menors que viatjaven en l'autobús i que van presenciar els fets i dos agents de la Policia Local de Sogorb que van elaborar l'atestat del succés, de la investigació del qual es va fer càrrec posteriorment la Guàrdia Civil.

El menor va haver de ser atès per una ambulància de les lesions patides.

PRÀCTICA DE PROVES

"En concret i en el moment inicial en el qual ens trobem, els fets podrien ser constitutius d'un delicte de maltractament, així com d'un delicte de discriminació racial, odi i xenofòbia, però estos indicis han de necessàriament ser investigats amb la pràctica de proves", assenyala la interlocutòria, en la qual s'afig que "constant part de lesions del menor ja indiciàriament es posa de manifest l'existència d'una suposada agressió".

El jutge ha requerit a la Conselleria d'Igualtat de la Generalitat Valenciana tota la informació disponible sobre este incident, així com la identitat i edat dels altres menors que viatjaven en l'autobús escolar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento