De la gossera a la casa okupa

Durant el mes de maig, han entrat dues vegades de nit a la gossera de l’Arrabassada per robar gossos.
Fa unes setmanes, un jove okupa va anar fins al Centre d’Acollida de l’Arrabassada a recuperar el gos que la Guàrdia Urbana li havia requisat per portar-lo sense lligar i per no tenir la documentació necessària. Els responsables del centre, però, li van dir que havia de pagar més de 60 euros per recuperar-lo i que, si no ho feia, l’animal es quedaria tancat en una de les 112 gàbies de la gossera fins que algú decidís adoptar-lo.

Per convicció o per falta de diners, el jove okupa va decidir tirar pel dret, i una nit va saltar les diferents tanques que hi ha al Centre d’Acollida i va buscar entre els gossos fins que va trobar el seu i el se’l va emportar, segons fonts del centre.

En recerca i captura

Aquest jove, però, no és l’únic que ha optat per colar-se al Centre d’Acollida i robar un gos. El voluntari de la gossera que porta més temps, Lluís Civil, recorda que, en una ocasió, «un italià que estava buscat per la Policia» també es va colar i va robar un gos. Un mes després, la Policia el va trobar i el va detenir. Un altre cop sense amo, el gos va tornar a la gossera i, segons explica Civil, «l’italià l’havia tractat bé perquè estava en bon estat».

En els primers sis mesos de l’any, s’han robat mitja dotzena de gossos del Centre d’Acollida i se n’han escapat una dotzena més. El seu responsable, Alejo García, afirma que «la majoria de gossos que desapareixen acaben tornant», gràcies als veïns que se’ls troben i a la Guàrdia Urbana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento