Ciutat Vella és on hi ha més urbans i a Gràcia, menys

Pel centre de Barcelona hi ha desplegats el doble de guàrdies que a Sant Andreu o Les Corts. L’Eixample és el segon districte amb més agents assignats.
Ciutat Vella és el districte que té més agents de la Guàrdia Urbana, segons un document que la Comissió de Mobilitat i Seguretat va fer públic ahir, responent a una pregunta del grup de CiU.

En la seva Divisió Territorial, Ciutat Vella té 165 agents entre matí i tarda. Aquesta xifra dobla la de Gràcia (82) i gairebé també la de Les Corts (89) i Sant Andreu (89).

El que té més delictes

El segon districte, pel que fa a nombre d’agents, és l’Eixample, que també és el que acumula més delictes de tota la ciutat. Aquí hi ha fins a 158 agents. Després hi ha Sant Martí (123), Sants-Montjuïc (114), Sarrià-Sant Gervasi (107), Horta-Guinardó (98) i Nou Barris (92).

A totes aquestes xifres cal sumar el nombre d’agents que no pertanyen a la Divisió Territorial, perquè són itinerants, com els de la Divisió de Seguretat (287), els de Trànsit (410) i els nocturns.

Pel que fa al torn de nit, des de la reestructuració de la Urbana ara fa dos anys, tots els agents depenen de la Casa Gran i es divideixen per la ciutat en quatre territoris. A Ciutat Vella i Sant Martí hi ha 81 agents; a l’Eixample i Gràcia n’hi ha 64; a Sants-Montjuïc, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi en tenen 70 i a Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu n’hi ha 63.

Potestat per retirar el carnet

La Carta de Barcelona estableix que la Guàrdia Urbana té potestat per retirar el carnet de conduir. Aquesta competència només la té actualment la Direcció General de Trànsit, excepte aquí i al País Basc. En aquest sentit, la Comunitat i l’Ajuntament de Madrid estan elaborant un Avantprojecte de Llei de Capitalitat que contempla la possibilitat que la Policia Local pugui retirar el carnet de conduir als conductors en qualsevol de les autovies i autopistes del municipi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento