Comunitat Valenciana

Oltra diu que la Direcció del centre de Sogorb era "plenament conscient" que el que passava era un delicte greu

  • La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat este dilluns que la Direcció del centre de menors de Sogorb era "plenament conscient" que el que passava allí era un "delicte greu" en relació al presumpte abús sexual a una menor per part d'un treballador, per la qual cosa s'haurà "d'aclarir" per què no es va denunciar.

Oltra ha recordat davant els mitjans a Castelló que tots els fets rellevants del centre de Sogorb estan en mans de la Fiscalia, així com els testimoniatges posteriors que s'han anat arreplegant dels xiquets i pares dels mateixos. "A partir d'ací, la Fiscalia ha de veure si judicialitza i la part de la Conselleria està feta", ha indicat.

Una altra qüestió, segons la consellera, és que també es depuren les responsabilitats "perquè ara pareix que la Direcció del centre de Sogorb va a denunciar la Conselleria i nosaltres el que volem saber és per què, si se saben el camí al jutjat, no van denunciar en el seu moment el presumpte abusador sexual que treballava en el centre i ara denuncien la Conselleria per haver-se portat d'allí els xiquets per a protegir-los".

Sobre este tema, Oltra considera que la Direcció del centre era "plenament conscient" que el que passava allí era un "delicte greu" i al presumpte abusador se li va donar a triar entre acomiadament o denúncia, "quan, en un cas així, de presumpte abús sexual a menors, no hi ha dicotomia, ja que és acomiadament i denúncia".

Per tant, -ha apuntat- "açò també s'haurà d'aclarir, és a dir, per què en el seu moment no es va denunciar un presumpte abusador sexual que tenien treballant en el centre quan eren plenament conscients que era un delicte greu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento