Comunitat Valenciana

Fiscalia investigarà el possible maltractament en el centre de Sogorb i la situació actual dels menors traslladats

  • La Fiscalia de Castelló està estudiant l'informe realitzat per la Inspecció al Centre de Menors 'La Resurrección' de Sogorb (Castelló), en el suposadament es van detectar "indicis de maltractament" als xiquets residents, per a poder investigar els fets, així com la situació actual dels menors després de decidir la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives el tancament d'estes instal·lacions i el seu trasllat a altres centres de la província.

Així, segons han assenyalat fonts de la Fiscalia, s'investigaran els fets que puguen tindre rellevància penal o que entren en les funcions del ministeri públic, és a dir, quant a la decisió adoptada respecte als xiquets que estaven acollits en el centre per a comprovar que la seua situació siga l'adequada.

Des de la Fiscalia han indicat a Europa Press que el ministeri públic no té capacitat de decisió sobre el tancament del centre, ja que açò és potestat de la Generalitat Valenciana, i han aclarit que des d'este òrgan es realitzen inspeccions en els centres de menors no solament per a comprovar l'estat de les instal·lacions, sinó per a entrevistar-se amb els xiquets, i si s'observen deficiències, es traslladen al Govern valencià.

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va donar a conéixer recentment l'estat de "desemparament" en el qual es trobaven molts dels menors tutelats per la Generalitat en centres d'acolliment durant l'etapa de govern del PP, amb instal·lacions "obsoletes", sense reunir condicions de "habitabilitat" i, en el cas de La Resurección, on els xiquets han sigut traslladats a diferents centres de Castelló, amb indicis de maltractament.

En les inspeccions realitzades al centre es va detectar a més que als menors se'ls allotjava en instal·lacions "obsoletes, quan no perilloses" com el quarto de jocs al costat de la caldera. Segons inspecció, hi ha indicis de "càstigs físics", dutxes d'aigua freda en nits d'hivern o deixar-los sense menjar durant hores, males maneres, faltes de respecte i abús de poder.

La Conselleria va remetre el passat 12 de maig a Fiscalia un escrit dirigit al fiscal delegat de menors de Castelló perquè valorara l'informe realitzat per la Inspecció al centre de Sogorb.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento