Comunitat Valenciana

Huit persones, entre elles un nadó, rescatades d'un incendi en els baixos d'un edifici

  • Els bombers del Servici de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de l'Ajuntament d'Alacant (SPEIS) han rescatat este dilluns huit persones d'un incendi en el número 4 de l'avinguda Pintor Gastón Castelló. Els huit rescatats estaven atrapats a l'interior de l'edifici, cinc dels quals, un nadó d'un any entre ells, han resultat ferits lleus per inhalació de fum.
Bombers del SPEIS inspeccionen l'interior de l'edifici afectat este dilluns
Bombers del SPEIS inspeccionen l'interior de l'edifici afectat este dilluns
AYTO ALICANTE
Bombers del SPEIS inspeccionen l'interior de l'edifici afectat este dilluns

Segons ha informat la Regidoria de Seguretat en un comunicat, el SPEIS ha rebut l'avís al voltant de les 13.50 hores i fins al lloc d'incendi s'han desplaçat les tres dotacions amb 14 bombers que s'han dividit en tres equips d'intervenció, i dos grups han muntat diverses tres línies d'aigua per a atacar les flames.

L'incendi estava localitzat entre les porxades dels baixos de l'edifici, on hi havia una gran acumulació d'utensilis que han ocasionat la ràpida propagació del foc, que ha acabat afectant la façana i l'interior de tres habitatges per la càrrega tèrmica i la virulència de les flames.

Els bombers del SPEIS han accedit a l'interior per a rescatar les huit persones que es trobaven dins dels habitatges perquè les flames començaven a afectar des de l'exterior l'interior de les cases.

Les tasques d'extinció s'han perllongat durant hora i mitja. Enginyers Tècnics de bombers han realitzat una inspecció posterior a l'estructura, i han determinat que no ha quedat afectada. No obstant açò, s'ha treballat en tasques de sanejament de façana i en la ventilació amb els grups de pressió positiva.

El foc s'ha declarat per motius que es desconeixen entre l'acumulació d'utensilis i ha afectat als baixos de l'edifici que han quedat calcinats. La propagació de les flames per l'exterior ha afectat també la façana i l'interior de tres habitatges, les famílies de les quals van a ser reallotjades per l'Institut Valencià de la Vivenda de la Generalitat Valenciana (IVVSA).

CINC ATESOS

Els efectius Sanitaris han atès 'in situ' cinc persones intoxicades per inhalació de fum, sense que fóra necessari el seu trasllat a l'hospital. Es tracta de tres dones de 25, 20, 36 anys, un nadó d'un any i un home de 20 anys.

La Policia Local i la Policia Nacional han habilitat un dispositiu amb set patrulles per a coordinar l'emergència. Així, es va tallar el trànsit des de l'avinguda Unicef fins al carrer del Pino Santo, sense que fóra necessari tallar la circulació del TRAM.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento