Foment diu ara que Rodalies es restablirà abans de final de mes

Un tren sense passatge supera les proves a la via afectada per on passa la línia C2 Sud. La ministra corregeix i afirma que hi ha hagut una «confusió» amb la data per normalitzar el servei ferroviari.
La baixada de bandera del taxi els dies laborables s’apujarà a partir del 15 de desembre un 2,9% i partirà dels 1,80 euros (Hugo Fernández).
La baixada de bandera del taxi els dies laborables s’apujarà a partir del 15 de desembre un 2,9% i partirà dels 1,80 euros (Hugo Fernández).
La baixada de bandera del taxi els dies laborables s’apujarà a partir del 15 de desembre un 2,9% i partirà dels 1,80 euros (Hugo Fernández).
La ministra de Foment, Magdalena Álvarez,  va dir ahir a Tele 5 que hi ha hagut una «confusió» amb les dates i que el tall de Rodalies «estarà restablert abans de finals de novembre». 20 minutos  ha pogut saber que un tren sense passatge ha recorregut durant dos dies la zona afectada de la C2 Sud, sense detectar anomalies a la via, segons Adif .La seguretat a la via 1, la menys afectada pels esvorancs, podria quedar garantida dilluns després d’haver  superat proves com la inundació de terrenys per comprovar l’impermeabilització. Un tren sense passatge va circular els dies 5 i 6 durant 24 hores per la zona per verificar que es compleixen les mesures de seguretat de catenàries i nivelació de vies, el que permetria obrir la C2 Sud.

L’apertura del servei,  segons Política Territorial, «haurà de garantir la mínima afectació a les línies que ja funcionen». Si el servei s’obre parcialment, amb una via, podria perjudicar la C1 del Maresme. Algunes companyies del servei de bus de Renfe  asseguren que podrien romandre a Barcelona fins finals del mes de desembre.

Trens desviats el cap de setmana

Els trens de Llarga i Mitjana Distància amb destí i origen a Barcelona circularan el cap de setmana pel desviament de Vilfranca per evitar fer més transbordaments en autobús. Els horaris de pas de trens per la línia C4 de Rodalies es veuran modificats en les freqüències de dissabte i diumenge. La línia C7, que ara finalitza el recorregut a Sant Andreu Arenal, també farà el mateix.

Robos de cable

26 km sustraídos

Otro robo de cobre en la red ferroviaria de Catalunya elevó ayer a 26 los kilómetros de cable de cobre sustraídos desde primeros de año. Ayer, entre las estaciones de Sant Sadurní d’Anoia y La Granada se sustrajeron 90 metros, que afectaron al sistema de señalización que provocó retrasos de más de 10 minutos en toda la red. Por otra parte, los Mossos d’Esquadra detuvieron a seis personas, de nacionalidad rumana, acusadas de robar bobinas de cobre de unas cuatro toneladas de peso de unas obras en torno a la central térmica de Las Tres Chimeneas de Sant Adrià de Besòs.

Billetes gratis

Después del caos

Viajar gratis incluso una vez arreglada la red de Cercanías para compensar el agravio. Esta fue la propuesta que lanzó ayer el presidente de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho. Se trataría de «un título» que habilite a los usuarios para viajar gratis «el mismo número de días que han resultado perjudicados». Por otra parte, el también alcalde de L’Hospitalet, denunció una «instrumentalización política» para denunciar grietas en los edificios cercanos a las obras del AVE.

Retrasos en el tren

Diputado atrapado

«Mientras tanto, la ministra Álvarez dice que duerme tranquila», espetó el presidente de UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, después de sufrir ayer más de una hora de retraso en el Euromed. Respecto a la advertencia que lanzó el martes el president Montilla sobre el desapego catalán a España, la vicepresidenta del Gobierno central, M. Teresa Fernández de la Vega, dijo ayer que respeta «muchísimo» estas palabras. Por su parte, ERC iniciará una campaña que defenderá la independencia como solución a la crisis en las infraestructuras.

L’arribada de l’AVE encareix les tarifes del taxi

La baixada de bandera del taxi els dies laborables s’apujarà a partir del 15 de desembre un 2,9% i partirà dels 1,80 euros. Cada quilòmetre costarà 0,82 euros i cada hora 17,80 (suposa un increment del 5% en la tarifa). La principal novetat dels preus aprovats ahir al Ple de l’Entitat Metropolitana del Transport és el cobrament d’un suplement de 2,10 1 per la baixada de bandera des de l’Estació de Sants a partir de l’arribada de l’AVE. Així es posa a l’alçada d’altres punts estratègics com ara l’aeroport del Prat (on es passa de 3 1 de suplement a 3,10) i del Moll Adossat (2 1 actuals a 2,10 al desembre). De mitja, les noves tarifes, que haurà d’aprovar la Generalitat a finals de mes, suposen un increment del 4,6% respecte a les actuals, superant l’IPC.

Demostren que Catalunya ha rebut un 28% menys d’inversió que Madrid

Cada català ha rebut 109 euros menys que els madrilenys. La patronal Foment del Treball ha xifrat el dèficit en inversions que pateix Catalunya basant-se en els Pressupostos Generals de l’Estat. I els càlculs demostren que, per cada català, entre els anys 1997 i 2007, l’Estat ha invertit una mitjana de 280 euros, quan a Madrid ha arribat fins als 389 euros per persona.

La mitjana d’inversió de l’Estat per ciutadà a Espanya s’ha situat els darrers deu anys en 310 euros, 30 euros per sota de la mitjana catalana.

Per aquest motiu, el president de la patronal catalana Foment del Treball, Joan Rosell, va exigir ahir que el Govern central publiqui les balances fiscals, on hauria de quedar reflectida la inversió que fa l’Estat a cada comunitat autònoma.

Rosell va anunciar l’inici d’una campanya «pedagògica» per part de l’empresariat català per donar a conèixer el dèficit que pateix Catalunya i per tal de posar punt final a les «agressions verbals i escrites»  i donar a entendre que «és mentida que rebem un tracte de favor».

Pel que fa a la inversió pressupostada per l’Estat els darrers deu anys, a Catalunya s’han planificat 138 euros per ciutadà, mentre que a Andalusia s’ha arribat als 149 euros i, a Madrid, als 169 euros.

Volen controlar les obres

D’altra banda, i per tal de restablir al més aviat possible el servei de Rodalies-Renfe, l’Àrea Metropolitana de Barcelona va acordar ahir per unanimitat demanar al Govern central la creació d’un òrgan de coordinació d’obres i de mobilitat amb presència de representants municipals. Aposta pel retard de l’arribada de l’AVE en favor de la seguretat a Rodalies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento