Escenes des de l’ànima

Un desert tràgic és el que dibuixa l’estrena del Teatre Lliure, el muntatge ‘2666’ del desaparegut escriptor xilè Roberto Bolaño, dirigit per Àlex Rigola.
Un repartiment coral per escenificar les potents imatges visuals que caracteritzen els espectacles d’Àlex Rigola (Ros Ribas).
Un repartiment coral per escenificar les potents imatges visuals que caracteritzen els espectacles d’Àlex Rigola (Ros Ribas).
«Un oasi d’horror enmig d’un desert d’avorriment». Amb aquesta cita, de Charles Baudelaire, el desaparegut escriptor xilè Roberto Bolaño encapçalava un conjunt de cinc obres que posteriorment es publicarien com la seva novel·la pòstuma, 2666.Àlex Rigola i Pablo Ley l’han adaptat en una obra de teatre de cinc hores que va esdevenir un dels grans muntatges del passat festival Grec de Barcelona. Després de demanar permís a la vídua de l’escriptor, Rigola ha traspassat a l’espectacle l’esperit d’una novel·la de 1.124 pàgines, peça monumental no només per la seva extensió.

Ciudad Juárez

L’obra, distribuïda en cinc escenografies, explica com els capritxos de la vida porten a diferents personatges fins a la història de més de 500 dones assassinades i 2.000 desaparegudes durant els últims anys al poble mexicà de Santa Teresa, retrat fictici de la crua realitat de Ciudad Juárez.

Sobre l’obra, com a la novel·la, planegen tributs tant dissemblants com la maldat, la dignitat, l’amor, el sofriment, la vida o la mort.

* Teatre Lliure. Sala Fabià Puigserver. Passeig de Santa Madrona, 40-46. De dijous a dissabte (obra íntegra) a partir de les 20.00 hores. Diumenges a partir de les 18.00 hores (obra íntegra) . Preu de les entrades: de 14 a 24 euros. Més informació a la pàgina web www.teatrelliure.com.

Bolaño en l’ambient

La novel·la 2666 de Bolaño la va escriure com a cinc obres editades per fascicles, amb un total de 1.124 pàgines. L’adaptació al teatre ha deixat el text en cinc hores d’espectacle, dividits en dos funcions en dos dies o bé en una única funció, divendres o dissabte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento