Els conductors van a més de 80 km/h a l’àrea de Barcelona

  • Se circula a 88 km/h de mitjana als accessos a la capital i també a 93 km/h en els moments de trànsit fluid.
  • Ara es corre 4 km/h menys que fa tres anys.
El choque de cinco camiones en la A-2 obligó a cortar durante una hora la autovía en sentido Lleida (Esther Romagosa/ACN).
El choque de cinco camiones en la A-2 obligó a cortar durante una hora la autovía en sentido Lleida (Esther Romagosa/ACN).
El choque de cinco camiones en la A-2 obligó a cortar durante una hora la autovía en sentido Lleida (Esther Romagosa/ACN).

La limitació a 80 km/h en les vies més properes de la ciutat de Barcelona obligarà a reduir en 8,8 km/h la velocitat a què circulen els vehicles ara.

Dit d’una altra manera, si s’apliqués ara el polèmic decret de reducció de contaminació, la majoria de conductors serien multats.

La norma entrarà en vigor l’1 de gener, però el període de conscienciació, que hauria d’haver-se encetat l’1 de novembre, es retardarà fins que acabi el caos de Rodalies.

Segons dades del Servei Català de Trànsit dels quatre trimestres del 2006, la velocitat mitjana als accessos a la capital va ser de 88,8 km/h.

Però si es tingués en compte els moments en què les vies no estan saturades, la rebaixa de la velocitat serà encara major, ja que ara se circula a 92,7 km/h.

Això, és clar, de mitjana. I a les vies en què el decret es quedarà en una recomanació per no superar els 90 km/h, quasi no tindrà efecte.

Es corre menys

L’expert en mobilitat, Ole Thorson, matisa que aquesta reducció de velocitat variarà segons les hores, ja que en hora punta és difícil anar a 80.

En els darrers tres anys, la velocitat mitjana a les entrades i sortides de Barcelona, de mitjana, ha disminuït de 4,3 quilòmetres per hora.

Més trànsit per la Diagonal

El dispositiu de transport alternatiu per pal·liar la suspensió del servei ferroviari a tres línies de Rodalies ha provocat que l’Ajuntament reforci amb un servei diari suplementari l’operatiu de la la Guàrdia Urbana amb 180 agents.

Pel que fa a la mobilitat diària, Assumpta Escarp, regidora de Seguretat, va explicar ahir que l’entrada de vehicles per Gran Via sud només ha mostrat un increment del 3%, tot i que va destacar la derivació dels conductors que opten per accedir a la ciutat per la Diagonal, la B-23, on el trànsit ha augmentat un 5%.

La Urbana també ha detectat un canvi d’hàbits de mobilitat "si abans la gent entrava a la ciutat a les set del matí, ara ho fan a les sis, una hora abans".

Colas por el choque de cinco camiones

El choque de cinco camiones en la A-2 obligó ayer a cortar durante una hora la autovía en sentido Lleida y ocasionó retenciones de 2,5 kilómetros, que se extendieron hasta la Ronda Litoral. El accidente tuvo lugar a las 10.30 horas e implicó a un camión cuba que transportaba escombros, tres que llevaban contendores y otro camión cisterna que circulaba vacío.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento