Comunitat Valenciana

Echávarri diu que "ningú" posa "en dubte" els treballs i nega que hi haja delictes després de les factures de Comerç

  • L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, ha precisat este dimarts, respecte a les 25 factures de la Regidoria de Comerç anul·lades per la Junta de Govern, que "ningú" ha posat en dubte que els treballs s'hagen executat "a preu de mercat", de manera que ha entès que "no hi ha cap tipus delictiu de malversació ni de res". Així, ha dit que "preocupació, cap" i "tranquil·litat absoluta".
Gabriel Echávarri
Gabriel Echávarri
EUROPA PRESS
Gabriel Echávarri

"No hi ha absolutament cap crebant per a les arques municipals. Treballs realitzats a preu de mercat, treballs que es paguen", ha manifestat Echávarri en una compareixença improvisada a les portes de l'Ajuntament per a "deixar tancat el debat", del que ha assegurat que no tornarà a parlar.

Ha argumentat que l'interventor municipal va presentar "dubtes que no objeccions" davant els blocs de factures, i ha aclarit que l'objecció implica que "es paralitza el pagament". Així mateix, ha assegurat que "ningú" diu que existisca fraccionament de factures, "ni l'interventor".

I ha relatat que l'interventor va avalar que es pagaren les factures, encara que va plantejar "el dubte de si el procediment és o no és correcte". "Davant este dubte, demana un informe a Servicis Jurídics que diuen que és correcte", ha continuat, i ha comentat que davant els dubtes d'Intervenció va ser ell mateix qui va plantejar l'inici d'un "procediment de nul·litat perquè el procediment siga sense dubtes".

A més, sobre el delicte de prevaricació administrativa apuntada pel PP en la seua denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció, Gabriel Echávarri ha exposat que exigix "d'un dol, d'una voluntarietat: un coneixement previ, una voluntat de fer-ho i d'una execució".

I ha indicat que el Tribunal Suprem fixa que "solament" existix prevaricació administrativa quan "hi ha una palesa il·legalitat sens dubte per a ningú". "Un disbarat de procediment, arriben a dir. Açò vol dir que un fet pot ser radicalment nul i no ser delicte, hi ha un plus", ha agregat.

Per açò, ha comprès que quan "no hi ha ni una sola de les persones més formades d'este ajuntament que diga que açò és així i no hi ha dubte, ja no hi ha delicte".

I ha reiterat: "L'interventor no ha posat una objecció, diu: tinc dubtes. En el moment en què eleva una consulta manifestant un dubte, el tipus penal de la prevaricació administrativa cau".

"LA POSTVERITAT DEL 'BARCALISME'"

Sobre la denúncia del PP, Gabriel Echávarri ha afirmat que "quan a un mentider li dónes un micròfon es creix. I crec que hui s'ha crescut". Segons el parer d'Echávarri es tracta de la postveritat del 'barcalisme', que diu que jo coneixia tot per endavant perquè li quadre la seua patologia amb la realitat".

En eixe sentit, ha desmentit que els tècnics municipals no conegueren els contractes i ho ha exemplificat amb correus electrònics

de treballadors municipals que van treballar en la gala sencera de Comerç i en la publicitat dels mercats ambulants.

A més, sobre la seua firma en les factures, ha reconegut que les firma ell perquè no ha delegat la competència en ningú i que es tracta de factures que es generen "en un ordinador". De la mateixa manera, ha plantejat que els contractes menors -"16.000 a Alacant, 200.000 a Barcelona"-, servixen per a abordar qüestions del dia a dia sense haver de passar pels 45 dies d'exposició pública.

Ha agregat que les factures passen "per dos verificacions" -Intervenció i Regidoria corresponent-, abans de ser enviada al responsable.

Finalment, sobre la denúncia de Luis Barcala, ha dit que "ha creuat una línia que és la d'atacar-me personalment" i ha comprès que el PP ha optat per Carlos Castillo com a possible candidat i Barcala intenta "donar les seues últimes espentes per brillar". Ha manifestat que es tracta d'un punt de no tornada entre el portaveu de l'oposició i l'alcalde".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento