Comunitat Valenciana

El PP porta Echávarri a Fiscalia per les factures de Comerç perquè veuen irregularitats "com un camió"

  • El grup municipal del PP en l'Ajuntament d'Alacant ha presentat davant la Fiscalia Anticorrupció la documentació relativa a 25 factures de la Regidoria de Comerç, que dirigix l'alcalde socialista Gabriel Echávarri, en les quals veu que hi ha irregularitats "com un camió".
Luis Barcala, en el centre, entre Maria del Carmen d'Espanya i Israel Cortés
Luis Barcala, en el centre, entre Maria del Carmen d'Espanya i Israel Cortés
EUROPA PRESS
Luis Barcala, en el centre, entre Maria del Carmen d'Espanya i Israel Cortés

En una compareixença pública este dimarts, el portaveu municipal Luis Barcala ha afirmat que "qui havia de donar explicacions no les ha donat; s'han intentat tirar pilotes fora: en primer lloc atribuir-ho a un error administratiu. No és cert, no hi ha error administratiu".

Així mateix, ha exposat que s'han "ocultat" 25 factures al Portal de Transparència de l'Ajuntament i després s'ha consultat al Consell Jurídic Consultiu (CJC): "No és cert, al Consell Jurídic Consultiu cal anar sí o sí".

Luis Barcala s'ha pronunciat així després de detallar el contingut de la documentació presentada davant Fiscalia contra l'alcalde d'Alacant perquè valore si hi ha il·lícit penal per prevaricació administrativa, previst en l'article 404 del Codi Penal i sancionada amb una pena d'inhabilitació especial per a l'ocupació i el càrrec públic i per a l'exercici del dret de sufragi passiu de 9 a 15 anys.

"No estem davant una qüestió absolutament menor", ha advertit el portaveu 'popular', que ha indicat que la Junta de Govern va portar l'anul·lació de 25 contractes perquè "és que té un grandíssim problema".

En eixe sentit, ha explicat que el grup va acudir a sol·licitar la documentació relativa als expedients que sustentaven les factures anul·lades per la Junta i que no existixen. "Els indicis són molt clars. S'ha omès tota referència a l'existència dels contractes, al punt que en l'àrea on se suposava que estaven no hi ha antecedents".

Segons el PP, "presumptament ha intervingut, en la contractació, personal de confiança que manca de competències; s'ha omès tota publicitat simultània posterior, ocultant els 25 contractes i factures al Portal de Transparència; la primera evidència adminsitrativa -de la seua existència-, és l'informe del Cap de Servici advertint de les irregularitats", ha relatat el portaveu.

Barcala ha subratllat que s'apunta a Gabriel Echávarri i a "qualsevol altra persona que com a autor material o cooperador necessari poguera resultar que haguera intervingut directa i decisivament en estos fets".

En total, es tracta de 25 factures amb 189.700 euros que la Junta de Govern va anul·lar perquè l'interventor i el cap del servici de Comerç estan "qüestionant". "La justificació -de l'anul·lació-, és perquè hi ha hagut irregularitats en la contractació i s'ha fraccionat", ha continuat.

Així, ha assenyalat que va ser l'alcalde qui "exclusivament" va aprovar les factures i ho va fer perquè "tindrà els antecedents que diguen que eren procedents eixes factures"; i ha alertat que el cap de servici de Comerç no va intervindre abans "visant eixes factures i comprovant que són correctes" perquè, a la seua manera de veure, "no tenia" la documentació prèvia.

Finalment, Luis Barcala ha assegurat que no s'oposaran a una Comissió d'Investigació -que impulsa el grup de Ciutadans-, però confien que li expliquen en què consistiria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento