Comunitat Valenciana

La Diputació d'Alacant recorre el decret plurilingüe del Consell per "discriminar greument" i demana la suspensió

  • La Diputació d'Alacant ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el Decret de Plurilingüisme del Consell en considerar que la norma "discrimina greument" part de l'alumnat i vulnera la Llei d'Ús i Ensenyament del Valèncià (LUEV).
LA Diputació d'Alicanet recorre el decret plurilingüe
LA Diputació d'Alicanet recorre el decret plurilingüe
EUROPA PRESS
LA Diputació d'Alicanet recorre el decret plurilingüe

Així ho ha manifestat el portaveu de l'equip de govern i diputat de Presidència de la corporació provincial, Carlos Castillo, en una roda de premsa en la qual ha donat a conéixer els detalls del recurs presentat este dijous per la institució i que se sume a altres accions judicials d'entitats i sindicats contra el decret.

Castillo ha detallat que la Diputació demana en el seu recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la suspensió cautelar del decret, que va entrar en vigor al febrer i que en la pràctica començarà la seua aplicació a partir del pròxim curs.

Ha argumentat que el decret impulsat per la Conselleria d'Educació resulta contrari a dret i vulnera la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià "en obviar les zones d'exempció" que expressament inclou eixa llei.

També omet, al seu paréixer, el deure d'"evitar qualsevol discriminació per motiu lingüístic" pel que "vulnera" els articles 14 i 9.2 de la Constitució en discriminar "greument" els alumnes escolaritzats predominantment en castellà -nivell bàsic- en impartir menys anglés i no acreditar-ho enfront dels quals ho fan majoritàriament en valencià.

Castillo ha asseverat que la Diputació d'Alacant se sent "legitimada" per a presentar el recurs per a defendre l'interés general de la província.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento