Comunitat Valenciana

Montón assegura que Sanitat treballa "constantment" per a recuperar la gestió de l'Hospital de Dénia abans de 2019

  • La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha assegurat que el seu departament seguix treballant "constantment" perquè en el temps que resta de legislatura, fins el 2019, es pot executar la recuperació de la gestió de l'Hospital de Dénia (Alacant), que ara està en mans de Marina Salut.
Carmen Munt, segona per la dreta, i Gabriel Echávarri a la seua dreta
Carmen Munt, segona per la dreta, i Gabriel Echávarri a la seua dreta
EUROPA PRESS
Carmen Munt, segona per la dreta, i Gabriel Echávarri a la seua dreta

Montón ha indicat que es tracta d'un procés molt més complex (que el cas de Ribera Salut, a Alzira), perquè el contracte està en vigor" i "trencar un contracte no és la voluntat del Consell".

La titular de Sanitat ha remarcat, en eixe sentit, que s'estudien "altres vies" i espera que arriben a "bon port" per a tancar "la manera d'aconseguir eixa reversió al públic" i anticipar-se "a la finalització del contracte", que en el cas de Dénia es perllongarà fins el 2024.

"Em sent esperançada que en esta legislatura puguem revertir al públic, almenys, dos concessions: la primera és Alzira, que és més obvi perquè finalitza un contracte; i Dénia, per a la qual cal buscar altres mecanismes en els quals media el pressupost, el jurídic i altres consellerias", ha descrit.

Montón, que ha reconegut que Dénia es tracta d'una qüestió "complexa", s'ha referit així en ser preguntada per les queixes que va mostrar divendres passat el Comité d'empresa sobre l'anunciat rescat de l'Hospital d'Alzira, mentre que el seu centre quedaria al marge. La consellera ha atès els mitjans a Alacant, abans de visitar el nou centre de salut del barri de Benalúa.

Davant açò, la consellera ha puntualitzat que en el cas de Ribera Salut "està conjuntament amb DKV" i que les negociacions són "més en l'àmbit" de l'asseguradora i de les quals no ha pogut avançar res per qüestions de "confidencialitat".

Així mateix, ha advertit que s'està en espera de l'informe d'Hisenda sobre la "valoració del preu de l'empresa: de les accions, de la seua situació i dels seus béns. I quan ho transmeta a Sanitat, podrem donar matisos i el nostre punt de vista per a intentar escometre el següent pas".

PROMESA ELECTORAL

Carmen Montón ha transmès així "una mica de tranquil·litat i de paciència" als treballadors de Marina Salut perquè "per descomptat, és l'element més complex de retornar al públic, però no ho descartem".

"Ho va comprometre el president de la Generalitat, Ximo Puig. L'objectiu és seguir treballant per a intentar que torne al públic amb totes les dificultats jurídiques que hi ha, amb un contracte que excedix esta legislatura", ha seguit i ha afegit que tot el que s'està fent "té molt de seguretat jurídica, de molt rigor i necessitarem quasi anys o mesos llargs per a portar un treball molt complex i que és molt de carrera de fons".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento