Puig demana equitat a Rajoy: "Ens pareix bé que Catalunya reivindique però no serà a costa de la Comunitat Valenciana"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha exigit al Govern d'Espanya que actue "amb justícia i equitat" amb les comunitats autònomes i ha asseverat que a l'Executiu valencià li pareix "bé" que Catalunya "reivindique el que li correspon, però això no va a ser a costa de la Comunitat Valenciana".
Ximo Puig a Oriola
Ximo Puig a Oriola
@GENERALITAT

Així s'ha expressat el cap del Consell a Oriola -en l'acte de l'entrega les claus de la casa natal del poeta Miguel Hernández a l'Ajuntament- en ser preguntat per les inversions anunciades hui pel president del Govern, Mariano Rajoy, a Catalunya i pel que espera la Comunitat Valenciana.

"La Comunitat Valenciana espera que es complisca amb la Comunitat Valenciana, que ha sigut discriminada històricament perquè mai en tots els anys de la democràcia, excepte en l'època de l'AVE a València, s'ha superat el percentatge en inversions que ens correspondria per població", ha recalcat.

Per açò, ha advertit que la Comunitat València "no pot continuar així" i "exigix al Govern d'Espanya justícia i equitat". "Ens pareix bé que Catalunya reivindique el que li correspon però això no va a ser a costa de la Comunitat Valenciana. Hi ha un Corredor Mediterrani que ens unix, sobretot un vector que li dóna la potència que té l'exportació i l'economia espanyola; esta és la gran prioritat, la gran inversió que necessita el país és el Corredor", ha postil·lat.

Puig ha fet notar que, al marge d'esta qüestió, la Comunitat hi ha "un problema gravíssim" referent a la xarxa de rodalies i, per eixa raó, li ha dit al Govern que, "o bé invertix per a tindre accessibilitat entre les localitats" d'esta autonomia o que "traspasse les competències".

En este punt, ha subratllat que "per a la Generalitat és fonamental que la connectivitat aconseguisca un altre nivell perquè l'AVE és molt important però el més important per a la mobilitat de milers de ciutadans és rodalies".

REUNIÓ AMB FOMENT "Al MÉS ALT NIVELL"

El cap del Consell ha apuntat que se li ha demanat al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, una reunió "al més alt nivell per a intentar desbloquejar tots els assumptes pendents, que són molts", al mateix temps que ha recordat que, davant la pròxima aprovació dels Pressupostos Generals d'Estat, la Comunitat Valenciana li ha traslladat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que "ja no va a tolerar una nova discriminació". "Perquè no podem", ha ressaltat.

El 'president' ha posat com a exemple que a la Comunitat Valenciana "està a mig punt del PIB la falta d'inversió pública". Ha recordat que la regió va créixer l'any passat un 3,9% i que si tinguera "simplement eixe punt al nivell que li correspon, tindria cinc punts menys d'atur".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento