Comunitat Valenciana

Sánchez donarà a Oltra "tot tipus de facilitats" perquè assumisca el cost de la Llar Provincial i del Doctor Esquerdo

  • El president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez, ha afirmat que dilluns que ve oferirà a la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, "tot tipus de facilitats" perquè assumisca el cost del manteniment de la Llar Provincial i el Doctor Esquerdo, dos ens gestionats per la institució provincial però de competència autonòmica.
Sánchez passeja, ahir dijous, per les instal·lacions d'AFA
Sánchez passeja, ahir dijous, per les instal·lacions d'AFA
DIPUTACIÓN DE ALICANTE
Sánchez passeja, ahir dijous, per les instal·lacions d'AFA

La trobada amb Oltra se celebra finalment, després de dos suspensions, dilluns que ve i allí, Sánchez, ha anunciat que transmetrà a la vicepresidenta que la Diputació d'Alacant són les "millors mans" en les quals pot estar la gestió dels dos ens.

"Nosaltres volem seguir prestant eixos servicis", ha emfatitzat Sánchez, en atenció als mitjans a Alacant este divendres abans d'assistir a una conferència organitzada per INECA.

No obstant açò, ha precisat: "L'única cosa que és necessari és que articulem una forma de finançar eixos servicis", i ha recalcat que són servicis "competència de la Generalitat Valenciana".

Així, ha indicat que l'administració autonòmica rep finançament per a açò de l'Estat, encara que destina eixos fons "a altres usos". "El que volem és que eixe finançament arribe a qui està prestant eixos servicis que és la Diputació", ha agregat.

"De tal manera que no solament parlarem del deute històric que té la Generalitat amb la província d'Alacant, 70 milions d'euros en els últims tres anys, sinó que a més donarem tot tipus de facilitats al Govern valencià perquè puga fer les transferències, en matèria social a la Diputació, perquè puguem seguir prestant eixos servicis amb la màxima garantia i la màxima qualitat als seus usuaris", ha argumentat.

A eixe respecte, ha indicat que els usuaris de la Llar Provincial i "molt especialment" del Doctor Esquerdo són "una prioritat" perquè són "persones amb alguna malaltia mental".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento