Un gran esvoranc en un jardí s’empassa un arbre al Besòs

Una fosa sèptica causa un forat que engoleix un enorme plataner. Ha cedit una volta amb forma de galeria. No hi ha ferits. Analitzaran el subsòl del barri.
La terra es va enfondrar dilluns, cap a les sis de la tarda al carrer Berenguer de Sant Adrià de Besòs.
La terra es va enfondrar dilluns, cap a les sis de la tarda al carrer Berenguer de Sant Adrià de Besòs.
La terra es va enfondrar dilluns, cap a les sis de la tarda al carrer Berenguer de Sant Adrià de Besòs.
La terra es va enfondrar dilluns, cap a les sis de la tarda al carrer Berenguer de Sant Adrià de Besòs. Només es va empassar, afortunadament, un enorme plataner situat en un parterre construït recentment en aquest carrer del barri del Besòs. Cap veí ni edifici va patir-ne les conseqüències i l’Ajuntament de Sant Adrià va descartar ahir que l’esvoranc «fos provocat per les obres d’urbanització realitzades recentment a la zona».El consistori va assegurar que l’esvoranc el va produir l’esfondrament de la part alta d’una volta que continuava pel subsòl en forma de galeria, a causa d’una fosa sèptica de 12 metres. Quan es va construir aquest barri no existia sistema de clavegueram. Ara, el consistori adrianenc buidarà la fosa i l’arreglarà.

Zona acordonada

La gran dimensió de l’esvoranc va obligar a acordonar la zona minuts després de l’accident, encara que el trànsit de vianants i vehicles no va quedar afectat, tot i l’espectacularitat del forat, d’uns 10 metres de longitud.

Després que els tècnics fessin servir un aparell anomenat «ratolí», dotat d’una càmera, per inspeccionar la bòveda, es va determinar que la fosa sèptica va originar l’esvoranc. Ara, els tècnics municipals faran cates aleatòries en tot el barri per saber la composició mineralògica del subsòl, així com el seu estat de compactació.

Ja s’ha hangut de tallar dos arbres del mateix carrer a causa de l’incident i una màquina ha hagut de treballar en el lloc de l’esvoranc, on havia quedat el tronc de l’arbre esfondrat.

Campanya d’informació municipal

L’Ajuntament de Sant Adrià va informar ahir que ha elaborat un document de dos fulls que enviarà a tots els veïns del barri del Besòs per tal d’informar-los fil per randa de tot el que va succeir al parterre del carrer Berenguer. L’objectiu d’aquesta actuació informativa és primer de tot crear «un clima de tranquil·litat» entre els veïns, que seran informats «puntualment» de tot el que es faci a la zona afectada per l’espectacular esvoranc que va empassar-se un arbre de grans dimensions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento