Comunitat Valenciana

El PP porta a Fiscalia el candidat de Compromís a Tibi per dir que mereixen "un tir en el pols"

  • El Partit Popular de la província d'Alacant ha denunciat davant la Fiscalia al candidat de Compromís a Tibi, Sixto de Toro, per la presumpta comissió d'un delicte d'incitació a l'odi i amenaces després que publicara el divendres en el seu mur de Facebook: "El PP és nazi. Solament mereixeu un tir en el pols. Tots".
Captura del missatge de De Bou facilitada pel PP
Captura del missatge de De Bou facilitada pel PP
PP
Captura del missatge de De Bou facilitada pel PP

Segons ha denunciat el PP provincial en un comunicat, De Toro s'hauria referit així a la polèmica pel canvi dels noms democràtics dels carrers a Alacant per denominacions franquistes, arran d'un recurs promogut pel PP local.

En l'escrit, el PP assenyala que l'home va reiterar estes presumptes amenaces l'endemà, ahir diumenge, assegurant que "ells -al·ludint a militants i simpatitzants del Partit Popular- al clot".

El president del Partit Popular provincial, José Ciscar, va manifestar en Twitter la voluntat de mantindre's ferms davant estes amenaces i atacs verbals i físics -escrivint "s'equivoquen si creuen que ens van a intimidar"- i va acompanyar el seu missatge amb una captura del missatge de Sixto de Toro i un altre amb les pintades aparegudes el dissabte a la nit en la seu de la formació a Santa Pola, 24 hores després que s'inaugurara el local.

Des del PP han recordat, a més, que no és la primera ocasió que Sixto de Toro és condemnat per un delicte d'injúries, ja que "té antecedents per amenaces i injúries" a un regidor d'UPyD en 2015 per defendre el festeig del Bou de la Vega, al qual va amenaçar amb "partir-li la cara". "No solament això, sinó que dos dies després, davant la presentació d'una altra denúncia, va insistir que 'els jutges fatxes em suen la polla' i que es necessitava 'una bona repetidora'".

El subsecretari general de Política i Organització del Partit Popular en la província d'Alacant, Rafael Candela, ha expressat que "repudia" eixa forma d'actuar i ha indicat: "Compromís són cada vegada més radicals contra el Partit Popular davant la mobilització social i política contra la seua forma despòtica d'entendre el poder". Així, han reclamat "una condemna sense pal·liatius d'estes paraules".

"Davant la coacció i amenaça, el Partit Popular utilitzarà tots els mitjans democràtics i legals al seu abast per a evitar estes actituds", ha assegurat, "i continuarà la seua denúncia pública sobre les polítiques irresponsables de Compromís en totes les institucions que gestione sense que ningú ens acoquine".

El Partit Popular ha argumentat que "qualsevol expressió mal utilitzada i interpretada per part de radicals pot prendre la metxa de l'odi amb conseqüències imprevisibles".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento