Comunitat Valenciana

La neu tenyix de blanc la Comunitat Valenciana després d'una setmana amb temperatures de 30 graus

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
Un cotxe clareja cobert de neu en la urbanització Baradello
Un cotxe clareja cobert de neu en la urbanització Baradello
CEDIDA
Un cotxe clareja cobert de neu en la urbanització Baradello

El temporal de pluja i vent que afecta la Comunitat Valenciana ha cobert de neu zones de l'interior de les províncies d'Alacant i Castelló, i ha retornat a la regió una estampa típicament hivernal després d'una setmana de temperatures per damunt de 30 graus en localitats del litoral.

En la província de Castelló les nevades més importants s'han registrat a la zona de Castellfort, Vilafranca i Ares del Maestrat, amb espessors de prop de 15 centímetres que han obligat el Consorci Provincial de Bombers a mobilitzar dues màquines llevaneu per a garantir el trànsit per carretera.

Per la seua banda, en la província d'Alacant el temporal s'ha deixat sentir en forma de neu en la comarca de l'Alcoià, entre els termes d'Alcoi, Ibi, Onil o Castalla. La neu ha cobert de blanc paratges com la Font Roja i el paratge de Castellar i ha obligat a tallar al trànsit de camions un tram de l'A-7, entre Ibi i Castalla, encara que ja està reobert.

Les pluges acumulades en les últimes 12 hores han sigut de 73,4 l/m2 a Billeneta (Alacant), de 67 a Setaigües (València), de 66,5 a Barx (València) i de 54 a Oliva (València) i Xàbia (Alacant). Fins al moment no s'han detectat incidències rellevants en els tres consorcis provincials de bombers

Pel que fa a les temperatures mínimes, a Castellfort han registrat mínimes de -0,5 graus, i a La Pobla de Benifassà-Fredes i Vilafranca de -0,1 graus. Este dilluns s'espera que les màximes baixen respecte als valors dels últims dies, amb temperatures que no superaran els 18 graus.

El temporal ha afectat la circulació per carretera, i així, a més de les màquines llevaneu mobilitzades a Castelló, equips de la Diputació de València treballen en la xarxa provincial i recomanen precaució en la CV-478 de Vallanca a Negrón, en la CV-483 en Rierol del Cirerer, en la CV-363 i en la CV-391 de Requena a Villar del Olmos. La N-330 a Ademús té prohibit el trànsit de camions i articulats.

A Alacant presenten problemes de circulació de trànsit les carreteres comarcals CV-800 a Xixona, on està prohibit el pas de camions i autobusos; la CV-770 a Alcoleja; la CV-70 a Confrides i a Benifato, on roman tancada al trànsit, segons informa la DGT.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento